Makó Színes Top

Farsangi gálaműsorral készült a Maros Táncegyüttes

A hagyományokhoz híven a Maros Táncegyüttes fergeteges gálaműsorral készült a farsangi időszak zárásaként. Ahogy Tóthné Döme Mária, az együttes vezetője elmondta, egyáltalán nincsenek elmaradva, hiszen idén március 6-ig tart ez a szakasz az évben.

A legkisebb táncosok farsangi versével vette kezdetét a Maros Táncegyüttes gálaműsora szombat délután a Hagymaházban. Tóthné Döme Mária, a táncegyüttes vezetője köszöntőjében kiemelte, a Csoóri Sándor Alapnak köszönhetően új ruhákat tudtak beszerezni, továbbá a zenekart is tudják finanszírozni, akik már 17 éve egészítik ki a táncosokat. Új koreográfiával is tudtak készülni a farsangi gálára is.

A rendezvény első felében a nagyok léptek a színpadra, a második felvonásban pedig az új generációé volt a főszerep. A nézők elsőként Dél-alföldi táncokat tekinthettek meg, majd somogyi táncokat is előadtak a Maros táncosai is. A gála különlegessége az volt, hogy rövid kis átkötő műsorokkal készültek az ovisok – a Maros Táncegyüttes vezetőjének ez a feladat kis kihívást jelentett, mivel felsős tanár lévén furcsa érzés volt óvónőként a színpadra állni.

navigate_before
navigate_next

Aki lemaradt volna a szombati gáláról ne csüggedjen: a Maros Táncegyüttes holnap is fellép a Hagymaházban, 17 órától.