Összefogás helyett versenyt hirdetett az MSZP az ellenzéki pártok között a májusi európai parlamenti választásokra. Ujhelyi István szerint végleg eldőlt, hogy most sem lesz közös lista, ezért nem szabad hagyni, hogy a kis támogatottságú pártok elvigyék a szavazatokat. Elemzők szerint ilyen lehet a Momentum és az LMP is: ők ugyanis valószínűleg az ötszázalékos küszöböt sem érik majd el – közölte az M1 Híradója.

Mint a hirado.hu írja: versenyhelyzet van az ellenzéken belül, a pártoknak májusig egymás ellen is meg kell küzdeniük. A szocialisták európai parlamenti képviselője szerint nyilvánvaló, hogy az ellenzéki erők között ezúttal sem lesz együttműködés. Az MSZP-nek így meg kell akadályoznia, hogy a választók az európai parlamenti választásokon helyettük más, kisebb támogatottságú pártokra szavazzanak.

„Mi, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége leszünk a legnagyobb Európa-párti erő. Aki ránk voksol, az egész biztos lehet abban, hogy nem vész el a szavazata” – fogalmazott Ujhelyi István.

Csakhogy a Jobbik is ugyanezt állítja magáról. Bana Tibor, a párt alelnöke szerint pártja az öt évvel ezelőtti eredményénél sokkal több mandátumot szerez majd.

Bár korábban többször felmerült az együttműködés és a közös lista lehetősége, a pártok alig néhány hónap alatt ismét egymás ellen fordultak. Az ellenzéki EP-helyeket mostanra Gyurcsány Ferenc pártja is magának akarja.

„Öt évvel ezelőtti európai választásokon – nagyon nagy meglepetésre – a DK 10 százalék körüli eredménnyel két mandátumhoz jutott az Európai Parlamentben, ezért nagyon-nagyon csalódottak lennénk, ha ezt minimum nem tudnánk megismételni ezen a választáson” – mondta Molnár Csaba, a párt EP-képviselője.

 

Forrás: hirado.hu | Borítókép: archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest