Márciusban kezdődik meg az utcák és a csapadékvíz elvezetés fejlesztése Honvédban, koncepcióterv készül a Bartók felújítására, Mezőhegyesen tárgyalt Lázár János, a rendelő és a faluház felújítására pályázik Ambrózfalva – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Összesen 3347 méter hosszban kapnak új bevonatot az utcák, emellett pedig a csapadékvíz elvezetés kiépítése is megvalósul számos utcában, mintegy 3839,7 folyóméter hosszúságban. A kivitelezés vonatkozásában tegnap délelőtt került sor a vállalkozói szerződés aláírására a Polgármesteri Hivatalban.

Az idei évben is különített el forrást az oktatási intézmények felújítására Makó Város Önkormányzata. Ennek részeként koncepcióterv készül a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény számára, amely segítségével további felújítási forrásokat szeretnének majd találni.

Lázár János, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos közösségi oldalán osztotta meg azt a videót, amelyben arról tárgyalt, hogy a mezőhegyesi ménesbirtok a magyar gazdaság ékes példájává kell, hogy váljon azok számára, akik úgy döntenek az ország bármely pontjáról, hogy meglátogatják azt.

Az apátfalvi képviselő-testület még tavaly döntött arról, hogy minden apátfalvi újszülött családja 40 ezer forintos készpénzes támogatást kap a településtől. Ebben a hónapban már második alkalommal tudott családokhoz látogatni a polgármester.

A megemelkedett építőanyag árak és munkabérek miatt nem tudott belekezdeni a községháza és az óvoda energetikai korszerűsítésébe Ambrózfalva, hiszen 20-25 millióval kellene kiegészítenie az elnyert összeget. A Magyar Falu Programban a rendelő és a faluház felújítására pályáznak.

A román partner hiánya miatt egyelőre nem épül meg a Magyarcsanádot a romániai Őscsanáddal összekötő Maros-híd, de az M43-as autópályától a töltésig vezető utat megépítik – jelentette be Farkas János polgármester, a tegnap esti maroslelei rendes testületi ülésen.

Busó, de boszorkány is felvonult a kiszombori farsangon – egyéves, de 78 esztendős is jelmezbe öltözött a cigány kisebbségi önkormányzat a hétvégén rendezett farsangi mulatságán.

A mai napot pedig Bobby McFerrin dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest