Közel másfél évig nem volt a településen rendelés, közfoglalkoztatottak és helyi vállalkozók segítségével, saját költségvetésből újíttatta fel az önkormányzat 6,2 millió forintból.

Az utóbbi időben Apátfalvára kellett járniuk a csanádpalotai lakosoknak fogorvosi rendelésre, és bár a helyettesítés zökkenőmentes volt, de sok kellemetlenséget okozott az utazás az itt élőknek.

Mivel az önkormányzat pályázati forrást nem tudott szerezni a rendelő felújítására, ezért tavaly decemberben arról döntött a képviselő testület, hogy saját költségvetésből 6,2 millió forintot fordít rá. A felújítást két csanádpalotai vállalkozó és a település közfoglalkoztatottjai végezték el, a rendelő mérete is nagyobb lett, így röntgengépet el tudott helyezni az ellátást végző cég, amely az orvosi eszközök és a berendezés beszerzését vállalta.

 

 

Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester az önkormányzattal szerződét kötő cég vezetőjével közösen adta át az új rendelőt, amelyet Szabó Zoltán Jenő plébános áldott meg. A betegek március 4-től, vagyis hétfőtől már jöhetnek is.

A fogorvosi rendelő épületében van Csanádpalotán a két háziorvosi körzet rendelője, valamint a védőnői feladatokat is itt látják el, a 45 éves intézmény azonban nagyon rossz állapotban van. Az önkormányzat így ezen is teljes felújítást szeretne végrehajtani, amelyhez a Magyar Falu Programon keresztül remélnek pályázati forrást, mondta el Nyergesné Kovács Erzsébet.

Berendezésekre és orvosi műszerekre viszont már tavaly októberen is nyújtottak be egy másik pályázatot 9,8 millió forint értékben. Ennek elbírálása folyamatban van, az eredményről hamarosan értesítést kap az önkormányzat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest