2015-ben indult el az Ifjúsági Garancia-program, amely a 25 év alatti fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetére kínál konkrét javítási lehetőségeket. A projekt ismertetése érdekében egy roadshowra indult a Csongrád megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya.

Juhász Tünde kormánymegbízott nyitotta meg azt az eseményt, amelyen az Ifjúsági Garancia-programot ismertettek helyi, 25 év alatti fiataloknak és vállalkozóknak.  A projekt 2015-ben indult és 2019. január 31-ig megyei szinten 4280 fiatal részesült munkaerő-piaci támogatásban, valamint 2786 vállalkozás bérjellegű támogatásban. A kormányhivatal az idén a megyében 1047 fiatal bevonását tervezi a programba. Juhász Tündétől megtudtuk, a megyében a 25 év alatti álláskeresők száma az országos átlag alatt van, amely a kormánymegbízott szerint üdvözlendő tendencia. Kiderült, hogy ma már nincsenek hiányszakmák, azonban minden szakmai területen munkaerőhiány van.

A GINOP-5.2.1 „Ifjúsági Garancia-program” 2021 októberéig biztosít támogatási lehetőséget olyan vállalkozások számára, akik 25 év alatti munkavállalókat foglalkoztat. A makói munkáltatói fórumon ismertették az Európai Uniós támogatási lehetőségekről az érintettetek, illetve az eddig elért eredményekről is számot adtak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest