Hírek Makó Színes

Tűzoltók gyakorlatoztak a SZIGNUM-ban

A Makói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársai tartottak emelőkosaras mentési próbát a város magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolájában. Az akció eredményesen zárult, olyannyira, hogy a diákok között volt, aki felnőttként ezt a hivatást szeretné választani magának.

A feltételezett esemény szerint az iskolában keletkezett tűz hatására az egyik emeleti osztályban rekedtek a tanulók, akiket a körülmények miatt csak az ablakon keresztül tudtak kimenteni a tűzoltók. Ezt az elképzelt szituációt és az abban végrehajtandó cselekvési tervet váltották tettekre a helyi lánglovagok. A gyakorlatot a szakemberek számára egy helyismereti foglalkozás előzte meg, amelynek célja az intézmény mindazon körülményeinek megismerése volt, amelyeket egy ilyen és ehhez hasonló káresemény során számításba kell venni. Ezt követte a konkrét mentési tevékenység, amelyben az állomány a leghatékonyabb beavatkozási feladatokat hajtotta végre, hogy annak tapasztalatait később hasznosítani tudja.

navigate_before
navigate_next

A gyakorlat sikeréért a bevont harmadik osztályos gyerekek is mindent megtettek. Követték az utasításokat, sőt többen nagyon bátor viselkedést tanúsítottak. – Nem féltem, inkább izgalmas volt, ahogyan a magasból lehoztak bennünket. Nagyon szép volt a kilátás, különleges élmény – lelkesedett Takács Luca. – Szerintem is nagyon jó volt, hogy ilyesmit gyakoroltunk, mert ha véletlenül mégis történne ilyesmi, akkor már tudni fogjuk, hogy mit kell tenni és nem lesz zűrzavar – vélekedett osztálytársa, Putz Péter. Ezt a megállapítást többen helyeselték azok közül, akik már szerencsésen földet értek és az udvaron várták társaikat. Egyikük, Dohar Ármin azt is kijelentette, ő lehet, hogy tűzoltó lesz, vagy rendőr, ha felnő. Ez egyelőre távlati terv, de annyi már bizonyos, hogy József Attila Altatójának utolsó versszakát egy kis segítséggel, de mindenki el tudta mondani.

navigate_before
navigate_next