A makói önkormányzat sikeresen pályázott meg egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírását, melynek köszönhetően a városi piac tetőszerkezete és infrastruktúrája újulhat meg. A munkálatokat márciusban kezdi meg a Bodrogi Bau Kft.

Még március közepén elkezdődhet a városi piac felújítása: ezért az ott árusítóknak költözniük kell. Mivel nem szakaszosan, hanem egyszerre valósul meg a beruházás, így várhatóan március 20-tól május 31-ig a Hollósy Kornélia utcai parkolóba költöznek át a vállalkozók.

A szerda délutáni fórumon több kérdésük is akadt a piacon bérlőknek: többek között érdeklődtek a faházakról, amelyeket kapnak, azok őrzéséről, a kedvezményekről és a felújítással kapcsolatban is tettek fel kérdéseket Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, Bodrogi Ferencnek, a Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatójának és Nagy Nándornak, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Bodrogi Ferenc, a kivitelező cég első embere megnyugtatta a vállalkozókat: a munkát mindenképpen befejezik május 31-ig, ha nem merül fel valamilyen rajtuk kívül álló akadályozó tényező. Farkas Éva Erzsébet polgármester a fórum után elmondta, az ideiglenes helyszínen az átmeneti időszakban az árusítóknak kedvezményeket biztosít az önkormányzat.

– Többek között a pavilonokban vállalkozók számára elengedjük a bérleti díjat, mindemellett a kivitelezési időszakban a közüzemi díjaktól eltekint a város. A helypénzt is csökkenti az ideiglenes helyszínen a vállalkozók, illetve az árusítók részére. A fedetlen padsoron helypénzénél 700 forint helyett 560 forintot kell majd fizetni az átmeneti időszakban, a sátrasok helypénze 740-ről 640 forintra csökken. A bérlési területre vonatkozóan négyzetméterenként 130 forint helyett 105 forintra vittük le a díjat – fogalmazott a polgármester.

A piacon vállalkozók nemcsak most szólalhattak fel a felújítást tekintve: a polgármestert is bármikor felkereshetik, aki aztán a kivitelező felé továbbítja az észrevételeket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest