Dr. Várkonyi Katalin felnőtt háziorvos még tavaly januárban vette át dr. Sánta Sándortól a Tulipán utcai rendelőben működő háziorvosi praxist. A doktorhoz sok beteg jár – mintegy 1450 beteget lát el – és ő is szeret Makón dolgozni, ezért is szeretné, ha a Tulipán utcai rendelő megújulna. Várhatóan márciustól megkezdődik a felújítási munka.

Dr. Várkonyi Katalin már több mint egy éve dolgozik a Tulipán utcai orvosi rendelőben, mint felnőtt háziorvos. A doktornő elárulta, még a praxis átvétele előtt felmerült az, hogy az orvosi rendelő felújításra szorul, amelyet az egykori orvos, Sánta Sándor is támogatott. A város idei költségvetéséből 6,3 millió forintot különítettek el erre a célra, de a háziorvos hozzátette, ezt az összeget hajlandó kipótolni, ha nem lenne elég. A kivitelezés jövő hónapban kezdődhet meg és a munka idején a rendelő udvarában, konténerrendelőben fogadják a betegeket.

– Az elsődleges célunk az, hogy egy olyan rendelő legyen itt a betegek számára, amely megfelel az ÁNTSZ hatályos előírásainak, illetve biztosított legyen a pácienseknek a személyes találkozó, konzultáció lehetősége. A szűrések fontossága is többször felmerült, ezért is vettük fel a kapcsolatot a Makói Egészségfejlesztési Irodával, akik több alkalommal is tartottak különböző vizsgálatokat. Továbbá három nap múlva egy pályázatot nyújtunk be, amellyel a lakosok egészségi állapotát szeretnénk tovább növelni – fogalmazott dr. Várkonyi Katalin.


Tavaly új parkolót kapott a rendelő.

A több mint 6 millió forintos beruházásból a rendelőt akadálymentesítik, a mosdóban hideg-meleg vizes kézmosási lehetőséget építenek ki, illetve a nyílászárók cseréje is megtörténik, így energetikailag korszerűbb lesz az épület. Sánta Sándor képviselő és hajdani háziorvos elmondta, az elmúlt évtizedekben a bútorokat cserélte le vagy pótolta, így ezzel is kevesebb költséggel kell számolni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest