Makó Top

Jó reggelt, Makó!

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Makón és Apátfalván, lakossági fórumot tartott Toroczkai László, tíz százalékkal emelkedik a szociális ebéd ára Nagylakon, testületi ülést tartottak Apátfalván – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A kommunizmus áldozatainak emléknapján Makón és Apátfalván is megemlékeztek azokról, akik az egykori rendszer áldozatává váltak. Apátfalván a SZEFO épülete falán lévő emléktáblánál, Makón az 1956-os emlékműnél emlékeztek meg.

A Mi hazánk Mozgalom elnökével a makói lakossági fóruma előtt készítettünk interjút. Toroczkai Lászlót az EP választásokról, és arról a pártja által beharangozott törvényjavaslatról is kérdeztük, ami megtiltaná a homoszexuális propagandát az óvodákban és iskolákban.

Tíz százalékkal emelkedik a szociális ebéd ára Nagylakon, ez negyven forinttal jelent többet. A tegnapi testületi ülésen arról is szavaztak, hogy nem kap támogatást a Makói Futball Club (miután megszűnt) és a Nagylaki Nyugdíjas Klub (miután nem adta le beszámolóját). Kiderült, hogy a falunapon Sipos F. Tamás, a Fiesta és Sabrina is fellépnek.

Sértő Facebook bejegyzések okán foglalkoztak a helyi hagyományőrző csoportokkal hosszasan az apátfalvi képviselők, a hétfő késő délutáni testületi ülésen, ahol kiderült, tavaly a szerelemféltésből elkövetett testi sértések száma emelkedett, s a tavalyi medvejárás főszereplőjét a temetőből ugrasztották meg.

A mai napot pedig a Blahalouisiana dalával indítjuk!