Kiemelt hírek Makó

Toroczkai: azon kevés pártok közé tartozunk, akiknek van programja

A Mi hazánk Mozgalom elnökével a makói lakossági fóruma előtt készítettünk interjút. Toroczkai Lászlót az EP választásokról, és arról a pártja által beharangozott törvényjavaslatról is kérdeztük, ami megtiltaná a homoszexuális propagandát az óvodákban és iskolákban.

 

– Csongrád megyében Makón kezdte el a lakossági fórumok sorát. Miért ide jött először?

– Csongrád megye az én szűkebb hazám, és azt gondolom, hogy ez egy olyan régió, ahol van rengeteg teendő. Azok a programpontok, amelyek meghatározzák a Mi Hazánk Mozgalom politikáját, azok a problémák jellemzőek erre a vidékre is, legyen szó akár a cigánybűnözés vagy a devizahitelezés témájáról. Ebben a régióban is jelen vannak, kell ezekről valakinek beszélni, hiszen akár a Jobbik, akár a Fidesz – nem is beszélve a balliberális pártokról -, úgy tesznek, mintha ezek megoldódtak volna, holott látjuk, hogy nem oldódtak meg, csak szőnyeg alá lettek söpörve. A következő hetek során leszek még Hódmezővásárhelyen, Szentesen, az Európai Parlamenti választási kampányt pedig Szegeden fogom befejezni.

– Körülbelül egy évvel ezelőtt még ugyanitt Kiss Attila mellett kampányolt, most a Mi Hazánk Mozgalom mellett…

– Azóta kiderült, amit két éve folyamatosan jeleztem a Jobbik alelnökeként, és amit korábban még akár Vona Gábor személyesen is tagadott, hogy a balliberális oldallal kívánnak egyesülni. Ez mára annyira nyilvánvalóvá vált, hogy a Jobbik egy balliberális párttá vált, a Demokratikus Koalícióval, az MSZP-vel, az LMP-vel, és a Momentummal egyesült. Innentől kezdve nekünk már nincs egymással dolgunk, sőt, politikai ellenfelekké váltunk, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom egy harmadik pólust épít, mi azokat akarjuk képviselni, akiknek sem a Fidesz rendszere, sem pedig az egyesült balliberális tömb nem felel meg.

– Volt korábban bármilyen kapcsolatfelvétel Kiss Attilával vagy Zeitler Ádámmal?

– Nem volt. Amikor megkíséreltem visszaterelni a Jobbikot az eredeti útra – ez ugye az a bizonyos elcsalt tisztújítás volt -, utána néhány hónapig még mindenki eldönthette, hogy a balra tartó, Gyurcsány által vezetett kormányba tartó Jobbikkal akar haladni, vagy a Mi Hazánk Mozgalommal, megtartva az eredeti utat, amit én magam már több mint 20 éve képviselek. Ez az időszak lezárult, mi pedig olyan történelmi pártokkal kötöttünk megállapodást, mint a MIÉP, vagy a Független Kisgazdapárt. Azt a nemzeti értékeket továbbvivő politikai rendszert hozzuk létre, ami egyesíti azokat Magyarországon, akik sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc rendszeréből nem kérnek.

– Akkor ezek szerint a Jobbik makói és választókerületi vezetője is a balliberális oldalt választotta?

– Így van, Makón, és Szegeden is. A szegedi Tóth Péter is nyilvánvalóvá tette, hogy Botka László mellett áll. Ők a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormánykoalíció felé tartanak, akik viszont nekünk politikai ellenfeleink 2006 és 2010 között is azok voltak, és 2022-ben is azok lesznek.

– Hogyan áll most a térségi alapszervezetek építése?

– Ebben a régióban Kiszomboron jött létre először alapszervezetünk, de azóta voltak Makóról is érdeklődők, természetesen az a cél, hogy itt is létrejöjjön. Illetve nemrég tárgyaltam olyanokkal is, akik szeretnék megalapítani a Mi Hazánk Mozgalmat Hódmezővásárhelyen, ott is létrejön nagyon rövid időn belül.

– Mi a véleménye a jobbikos politikusok nyilvánosságra kerülő felvételeiről, illetve arról, hogy a baloldalon folyamatosan mentegetik őket?

– Az egyesült balliberális tömb az abszolút elvtelenségre épül, vannak benne antiszemiták, vannak, akik nemzetiszocialista húrokat pengetnek, vannak kommunisták, liberálisok, Macron által létrehozott Momentumosok. Ez egy olyan szivárványszínű társaság, ahol semmiféle elvet felfedezni nem lehet. Így természetesen lehetnek benne az antiszemiták is, látszik, hogy semmi nem zavarja őket.

– A Mi Hazánk Mozgalomban is lesz példa az antiszemitizmusra, vagy ügyek mentén fognak politizálni?

– Azt gondolom, hogy korábban a Jobbik is ügyek és értékek mentén politizált. Mi, ha van cigánybűnözés, akkor azt kimondjuk. Ha nem tesszük, attól az még létezik, és egyáltalán nem érdekel, hogy az újságírók, vagy éppen a politológusok ezután milyen címkét akarnak rám aggatni.

– Az EP választásra hogy készülnek? A Mi Hazánk Mozgalom kiléptetné az unióból Magyarországot?

– Ahhoz a nagyon kevés párthoz tartozunk, akiknek van programja. Az évértékelőn bemutattam egy világos és egyértelmű programot, ami az Északi civilizáció védelme. Ha bevándorlásról van szó, akkor azon az oldalon állunk, akik elutasítják a bevándorlást, az Európai Unióval kapcsolatos politikánk pedig euroszkeptikus. Azt gondoljuk, hogy vagy meg kell változtatni az Európai Uniót, vagy ha nem megy, akkor meg kell kérdezni az embereket. Mi népszavazást szeretnénk az uniós tagságról is.

– A parlamentben egy olyan törvényjavaslatot akarnak benyújtani, ami megtiltana minden homoszexuális propagandát az óvodákban és iskolákban. Pontosan mit értenek ez alatt?

– A jogászaink keresik erre a lehetőségeket, azt látjuk, hogy azok a homoszexuális felvonulások, amelyek nem csak Magyarországon vannak jelen, hanem világszerte, egy nemzetközi politikai akciósorozat részei. Ez legkevésbé a homoszexuálisokról szól, sokkal inkább egy vadliberális, különböző pénzügyi körök által támogatott politikai nyomulás, ami feszegeti a határokat. Meddig lehet ezzel elmenni? A homoszexualitást a normális párkapcsolatként állítják be, mi azt gondoljuk, hogy nem normális. Tolerálható, de az, hogy politikailag rá akarják erőszakolni egy társadalomra, az nem elfogadható. Kérdés, hogy mi lesz majd a határ? A végén majd a pedofíliát is el kell fogadnunk, ha azt mondják, hogy valaki a szexualitását így akarja megélni? Azt gondoljuk, hogy ennek valahol gátat kell szabni. Természetesen minden joga megvan a homoszexuálisoknak a tisztességes, kulturált élethez, de a politikai nyomulást nem tudjuk támogatni. Azt pedig a legkevésbé sem tudjuk elfogadni, hogy az iskolák falai közé bevigyék ezt a témát, ennek semmi keresnivalója ott.

– De ez azt jelenti, hogy erre most látnak példát?

– Hogyne. Éppen a mi régiónkban, Szegeden. Ráadásul az a balliberális politikai szervezet, a Civil Háló is támogatja, ami különböző politikai akciókban is megnyilvánult (a Civil Háló részt vett a tavaly decemberi makói összellenzéki tüntetésen is, ahol felszólalójuk is volt – a szerk.). Úgynevezett érzékenyítő tréningeknek nevezett iskolai programokkal próbálják a fiatalokat erről felvilágosítani, mi pedig azt gondoljuk, hogy ez egy propaganda, amire semmi szükség az iskolákban.

 

Ne lehessen az közintézményekben homoszexuális propagandát folytatni!

A Mi Hazánk képviselőjeként hamarosan önálló törvényjavaslatot nyújtok be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy az óvodákban és az iskolákban semmiféle homoszexuális propaganda ne jelenhessen meg. A közelmúltban nagy vihart kavart, hogy egy civil egyesület úgynevezett „melegség érzékenyítő programokat” szervezett Szegeden. Ezt felháborítónak tartom és képviselőként mindent meg fogok tenni azért, hogy törvényben lehessen tiltani a homoszexuális propaganda terjesztését az oktatási intézményeinkben.

Közzétette: Dúró Dóra – 2019. február 18., hétfő