Makó Színes Top

Vöröshagyma is lapult a batyuban

Közös éneklés, vidám hangulat és sok finomság fogadta február utolsó hétvégéjén Makó szépkorúit. Az önkormányzat által rendezett hagyományos farsangi vigasságon hatszázan vettek részt a városi sportcsarnokban. A jókívánságok mellé túrós batyut is kaptak a vendégek, akiket hagymás ételkészítésre is biztatott a városvezető.

Ezúttal is a „Ha jöttök lesztek, ha hoztok, esztek!” mottóval invitálták télűző mulatságra Makón a nyugdíjasokat. A városi sportcsarnokban rendezett közösségi program ezúttal is igen nagy népszerűségnek örvendett; a helyi klubok tagjain kívül szép számmal voltak egyéni jelentkezők is. A hatszáz résztvevőt Farkas Éva Erzsébet megénekeltette és jókívánságokkal is köszöntötte:

– Legyen áldás ebben az esztendőben rajtunk, családjainkon, településünkön és nemzetünkön. Tudjunk továbbra is összefogva munkálkodni Makóért, ahogyan eddig is tettük. Ennek eredményeként két esztendeje Idősbarát, tavaly Családbarát Önkormányzat elismerésben részesültünk, amely bizonyítéka a generációk békés együttélésének a városban. A farsang arra is felhívja a figyelmünket, hogy ne feledkezzünk meg a humorról sem – adta át üzeneteit a polgármester, aki ezúttal sem érkezett üres kézzel. Minden nyugdíjas csoportot megajándékozott egy-egy batyuval, amely a gyümölcsön és a makói pálinkán kívül egy vöröshagymát is rejtett. – Egyrészt jelenti azt, hogy sose feledkezzünk meg az értékeinkről, másfelől egy felhívást is jelképez. Minden klub egy fiatal csoporttal összefogva egy régi, esetleg elfeledett makói hagymás ételt készíthet, amelyeket egy évkönyvben adhatnánk ki Makó újratelepülésének idén ünnepelt 320. évfordulója alkalmából – biztatott Farkas Éva Erzsébet. A kezdeményezés bizonyára népszerű lesz, mert a vendégek szemmel láthatóan számos recept birtokában vannak, látva az asztalon lévő finomságokat. – Kókuszos csigát, többfajta pogácsát és szendvicset készítettünk a mai estére. Minden esztendőben itt vagyunk a mulatságon, remek a hangulat és a közösségünk is – tudtuk meg Elekné Tóth Ilonától, a FÉG nyugdíjas klub tagjától.

Különleges farsangi édességgel készült Csirik Erzsébet a bálra. – Boldogi nagyrózsafánkot hoztam most, ami egy speciális sütőformát igényel. A csoportomba tartozókat már többször megvendégeltem vele és mindenkinek nagyon ízlett – avatott be a Hagymás Makó Nyugdíjas Klub vezetője. A Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesülete egy vidám jelenettel fokozta a jó hangulatot a télűző alkalmon, a közösség egyik tagja pedig már a nyárra is készül. – Idén is lesz Pótnagymama tábor, jövő héttől már elkezdjük a szervezését. Szeretnénk ezúttal is szabni-varrni a gyerekekkel, amihez gyűjtünk színes gombokat, fonalakat is – adta hírül Bakacsi Pálné. A farsangi vigasságot ezúttal is a Hagymaház szervezte, akik szép műsorról gondoskodtak; bemutatkoztak az Írisz Makó Táncegyesület csoportjai, a talpalávalót pedig a Party Zenekar szolgáltatta.

navigate_before
navigate_next