Kék hírek Térség Top

Sókiné Kubinyi Éva az Apátfalvi Polgárőr Egyesület új elnöke

21 év után leköszönt elnöki posztjától Varga Mihály (Varga Tiborné fotóján), az Apátfalvi Polgárőr Egyesület elnöke és Czagány József gazdasági vezetője. Az egyesület évértékelő és tisztújító közgyűlésén Sókiné Kubinyi Évát választották új elnöknek.

Sókiné Kubinyi Évát választották elnöküknek, Langó Zsolt lett az elnökhelyettes, Varga Sándor gazdasági vezetőként, Varga Zoltán csoportvezetőként, míg Bíró Sándor elnökségi tagként folytatja a munkáját Apátfalvi Polgárőr Egyesületben. Az egyesület nemrégiben rendezett éves közgyűlésén és tisztújító ülésén, 21 éves tevékenységét lezárva leköszönt elnöki posztjáról Varga Mihály. A távozó elnököt, eddig végzett munkája elismeréseként elismerésben részesítette a helyi önkormányzat.

Varga Mihály utolsó elnöki beszámolójában kiemelte, hogy a jelenleg 43 taggal működő polgárőr egyesület huszonegy esztendeje végez közszolgálati feladatokat a község bel- és külterületén. Jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal, a helyi rendőrőrssel, a Makói Rendőrkapitánysággal, valamint a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltséggel is. Az eltelt időszakban két eltűnt személy felkutatásában segítettek, sikerrel. 21 év alatt két személyautóval segítette a munkájukat az Országos Polgárőrszövetség valamint a Csongrád Megyei Rendőr főkapitányság. A szolgálati járművet tavaly tavasszal tudták lecserélni. Az egyesület stabil gazdálkodást folytat. A helyi önkormányzattól évente félmillió forintos támogatást kapnak. A helyi képviselő-testület az egyesület megalakulásának 20 éves évforduló alkalmából újabb 150 ezer forintos támogatást biztosított.

Az évértékelő közgyűlésen Szekeres Ferenc polgármester, Barkó József rendőr-őrnagy és Batiz István elnök is megköszönte az apátfalvi polgárőrök a település érdekében végzett munkáját, illetve emléklapot adott át nekik. Ezután az elnök a tagtárságak megköszönte munkáját és ajándéktárgyakat adott át a polgárőröknek.

Szekeres Ferenc polgármester,Kiszely Jánosné alpolgármester és Szénási Hanna jegyző, ajándékkosárral köszönték meg a két vezet, azaz Varga  Mihály és Czagány József a falu érdekében végzett eddigi munkáját.