Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Beteg gyerekeken segít Radics Georgina, makói csapattaggal világbajnok a magyar feeder válogatott, változatos programokkal készül 2019-ben is az Ifjúsági Színtér, az Év nagykoncertje lehet a SzegedRocks – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az Őrült Fiatosok klubja a nyárra szervezi az I. Makói Olasz Autós Találkozót, amelynek bevételét egy apátfalvi rákos kislánynak és egy makói mozgássérült fiúnak ajánlják fel.

Előző héten zajlott Dél-Afrikában, több helyszínen a IV. Horgász Világjátékok, amelyen a csónakos pergető, a pontyozó, a női finomszerelékes, illetve a férfi feeder válogatottal képviseltette magát, utóbbi kettő világbajnoki címet is szerzett, a feeder válogatottat pedig a makói származású Erdei Attila is erősítette.

KRESZ-vetélkedőt és rajzpályázatot is hirdetne az idei évben a Makói Fiatalok Akadémiája, de youtubereket is meghívnának az Ifjúsági Színtérbe, amely a hamarosan nyíló Makovecz-könyvtárba költözik majd a Csipkesorról.

Az online élet és érzelmek, illetve az online személyiségfejlődés is témája volt a tegnapi napon megrendezésre került Óvodai Kistérségi Szakmai Konferenciának. Az EFOP pályázatban megvalósuló rendezvényen pedagógusok, a pedagógiai szakszolgálat munkatársai, az ENI munkatársai és a helyi óvodapedagógusok is részt vettek.

Az Év nagykoncertje lehet a SzegedRocks –2018 egyik legkülönlegesebb könnyűzenei eseménye volt a SzegedRocks. Magyarországon elsőként a Dóm téren rendeztek meg több száz zenész részvételével egy majd két órás tömegzenélést, ahová hazánk minden tájáról, de még külföldről is érkeztek zenészek.

Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője Szegeden tartott sajtóbeszélgetése során kiemelte a közelgő EP-választások jelentőségét, valamint Botka László és a bevándorláspártiak együttműködését.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az ötvenhárom éves nővel szemben, aki 2017 októberében Makón elütött egy elektromos kerékpárral közlekedőt, majd a baleset után segítségnyújtás nélkül távozott. A kerékpáros belehalt a sérüléseibe.

A mai napot pedig a Quimby dalával indítjuk!