Hírek Top

Hatalmas az érdeklődés a hétszemélyes autók iránt

Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédében jelentette be, hogy elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. Már másnap hatalmas volt az érdeklődés a kereskedésekben.

Bár konkrétumok még nincsenek, mégis hatalmas az érdeklődés a nagycsaládosok részéről a hétszemélyes személygépjárművek után. Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjében jelentette be, hogy még idén júliustól elindulhat a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Ennek köszönhetően azok a családok, akik legalább három gyermeket nevelnek, 2,5 millió forintos vissza nem térítendő, vagy a gépjármű értékének 50 százalékos támogatást kaphatnak az államtól új, hétszemélyes autó vásárlása esetén.

Halmai Attila, a Molnár Autóház Kft. új gépjármű értékesítője portálunknak elmondta: a bejelentés óta, minden nap rengeteg érdeklő keresi fel a kereskedést ezzel kapcsolatban. A kereskedésben Dacia Lodgy-t is forgalmaznak, amely teljes egészében megfelel a kritériumoknak – hétszemélyes, praktikus és olcsó is. A családok akár már 4 millió forintért is megvásárolhatnak egy új Dacia-t.

– Ennél az autónál az állam nem fog adni 2,5 millió forintos támogatást, hanem bejön az 50 százalékos szabály, amelynek köszönhetően közel 2 millió forint támogatást kapnak a családok – fogalmazott Halmai Attila. Az értékesítő elárulta, már volt olyan család, akik éltek ezzel a lehetőséggel.

A Molnár Autóház Kft. szakembere felhívta a családok figyelmét arra, hogy aki nyárára szeretne új autóba ülni, akkor érdemes már most elindítani a vásárlást: mint fogalmazott, a Renault Hungary megpróbál lépéseket tenni a gyártónál, hogy több Lodgy-t kaphasson az ország. A sajtó nem véletlen kapta fel a Dacia-t, annak ellenére, hogy többek között a Nissan, az Opel, és Citroen is forgalmaz hétszemélyes gépjárműveket.

– A magyar ügyfél árérzékeny, nem beszélve a nagycsaládosokról. Dacia nem luxusautó: nem fog beparkolni magától, nincs benne automataváltó vagy nem masszírozza a hátat, mint esetleg a Renault, de cserében jóval olcsóbb. Ezért is fér meg egymás mellett jól a Dacia és a Renault – fogalmazott Halmai Attila.