Belföld Hírek Kiemelt hírek

Három Királyfi Három Királylány Mozgalom: történelmi jelentőségű a családvédelmi akcióterv

Skrabski Fruzsina történelmi jelentőségűnek tartja a miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervet, amely a most tíz éves Három Királyfi Három Királylány mozgalom céljaival teljesen egybevág, hangzott el az Echo TV műsorában. „Egy olyan esemény, amely ritkán történik, hogy ennyire koncepciózusan és eldöntötten egy kormány kitűz egy ilyen célt, és mindent alávet” – fogalmazott.

A mozgalom vezetője nagyon jónak tartja, hogy komoly hangsúlyt kap a családpolitika, valamint, hogy a család fogalmáról egyre gyakrabban esik szó pozitív felütéssel, ami miatt – meglátása szerint – az emberek egyre inkább abban kezdenek gondolkodni, hogy mennyire jó családot alapítani. „Az, hogy ez anyagi előnyt jelent, az kifejezetten jó dolog” – tette hozzá.

Nem csak a magyar, de az európai fiatalság körében is van egy olyan „trend”, hogy nagyon magányosak, nem találnak párt. Skrabski Fruzsina ezért olyan közösségek létrehozását látja szükségesnek, amelyek nekik tudnak támogatást adni. „Hogyha a szomszéd segít egy fiatal párnak, akkor ez, a kutatások szerint segíti őket abban, hogy megszüljék a második és harmadik gyereket. Tehát, ha odafigyelnénk egymásra, és támogatnánk egymást, akkor sokkal boldogabbak lehetnénk” – emelte ki.

 

 

Skrabski Fruzsina elmondta: a kutatások szerint a magyar fiatalok 2,5 gyermeket szeretnének, tehát nőtt a vágyott gyermekszám és 90 százalékuk házasságban szeretne élni.  Ezt nem Orbán Viktor találta ki, ez a legtermészetesebb igénye az embernek. Hozzátette: a szülőgép kifejezést mélységesen felháborítónak tartja és minden anya nevében kikéri magának. Annál csodálatosabb dolog, minthogy az ember szül egy gyermeket nincs. Ha valaki így gondolkodik, azt sajnálom, mondta el a műsorban.