Hírek Makó Top

Változatos programokkal készül 2019-ben is az Ifjúsági Színtér

KRESZ-vetélkedőt és rajzpályázatot is hirdetne az idei évben a Makói Fiatalok Akadémiája, de youtubereket is meghívnának az Ifjúsági Színtérbe, amely a hamarosan nyíló Makovecz-könyvtárba költözik majd a Csipkesorról.

Mikor 2014-ben képviselő lett, édesanyaként látta, hogy a városban nincsenek olyan programok és előadások, amik a fiatalokat érintené és érdekelne, így gyermekei adták az ihletet az Ifjúsági Színtér létrehozására Weszelyné Véghseő Henriettnek. Az Ifjúsági Színtér az önkormányzati képviselő szerint közösségépítő a fiatalok számára, a programokat pedig bevonásukkal alakítják. Programpalettájukon minden évben megjelenik a drogprevenciós előadás, de szexuálpszichológus is tartott már előadást a makói fiataloknak. Emellett kreatív kézműves foglalkozással készülnek minden szombaton, figyelembe véve az aktualitásokat, ünnepeket. A jelenleg a Csipkesoron működő Ifjúsági Színtér pedig májusban az új, Makovecz-könyvtárba költözik, ahol számos újdonság várja majd a színtérbe járó fiatalokat.

– Várjuk mi is az új helyünket, a könyvtár padlásrészén lesz kialakítva az Ifjúsági Színtér. Úgy gondolom, hogy egy jó helyet találtunk a fiatalok számára, hiszen több lehetőség lesz számukra, modern helyen tudjuk őket fogadni, illetve informatikai eszközök és büfé is lesz. A kisebb programjainkat természetesen meg tudjuk ott tartani, illetve a nagyobb rendezvényeinket továbbra is a Hagymaházban, illetve a sportcsarnokban fogjuk megtartani – mondta el portálunknak Weszelyné Véghseő Henriett.

Az új könyvtárban egy nyitott tér áll majd rendelkezésükre a kézműves foglalkozások megtartásához, de egy zárt rész is a színtér részét képzi majd, ahol a nagyobb hanggal járó játékok, például az Xbox kap helyet.

Az önkormányzati képviselő továbbá elmondta: a költözésben nem lesz átmenet, igyekeznek zökkenőmentesen végezni, a fiatalokat pedig tájékoztatják majd, hogy mikortól fog új helyére kerülni a színtér. És bár alapvetően a könyvtár rövidebb ideig tart nyitva, az Ifjúsági Színtér nyitvatartása nem változik, továbbra is 3 és 7 óra között várják az ifjúságot, de ez függ attól is, hogy milyen pályázati lehetőségei lesznek a Ma-fi-a-nak, hiszen szeretnének nyárra ismét felvenni fiatalokat, hogy a folyamatos nyitvatartás meglegyen.