Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Növelik a makói parkolók számát, 25 ezer darab fürdőbelépőt kaptak a véradók, diákklub nyílt Galambban és szerződést írt alá a polgármester – tegnap ezekről is olvashattak!

Tegnaptól a nagylaki elkerülőn közlekednek a Romániából érkező kamionok: Romániából Magyarországra belépő kamionoknak a nagylaki elkerülőt kell használniuk. A makói vállalkozók ismét bizonyították segítőkészségüket a városért: Marosmenti Vállalkozók Szövetsége 200 ezer forintot ajánlott fel az Erzsébet-háznak. Új sportpályát is kap az idén Apátfalva: többek között sportpark épül Apátfalván, felújítják az I. világháborús emlékművet, sportpályát építenek és Magyarcsanáddal közösen árvízi védvonalat fejlesztenek.

Új szolgálati autót szerzett be a mezőhegyesi ménesbirtok igazgatósága Lázár Jánosnak: a kormánybiztos egy Lada Nivát kapott76 új parkolóhellyel bővül Makó 2019-ben: mintegy 7 millió forintot fordít erre a város. Ménesbirtok a lótenyészetről: nem mennyiség, hanem minőség. 25 ezer darab fürdőbelépőt kaptak a megyei véradók: immáron hetedik alkalommal van lehetőség arra, hogy a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő fürdőbelépőkkel támogassa a megyei véradókat.

Francia mintára építi szennyvízkezelését Pitvaros: Franciaországban gyakran használt technológiával, falusias környezetben megvalósítható és üzemeltethető rendszer épül ki a településen. Folytatódik a királyhegyesi járdaprogram, felújítanák az orvosi rendelőt: persze nem egyedül ezek a fejlesztések várhatóak az idén a községben.

Palacsinta partival adták át a Galamb diákklubját: 2 millió forintból újították fel és rendezték be az egykori könyvtárat. Budapesten járt szerződést aláírni a polgármester:a Nemzeti Sportközpontokban a makói Kézilabda Munkacsarnok ingatlan tulajdonjogának térítésmentes átadásáról szóló szerződést írták alá.

Ma egy kis esőre számíthatunk napközben, de délután az esőfelhők is eltűnnek az égről. 7-8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A napot kezdjük egy Jasmine Thompson számmal!