Kiemelt hírek Makó

Beteg gyerekeken segít Radics Georgina

Az Őrült Fiatosok klubja a nyárra szervezi az I. Makói Olasz Autós Találkozót, amelynek bevételét egy apátfalvi rákos kislánynak és egy makói mozgássérült fiúnak ajánlják fel.

Az Őrült Fiatosok klubja országszerte már számtalan találkozót szervezett, az egyiken, Lajosmizsén részt vett Radics Georgina is. Úgy gondolta Makón is lehetne egy hasonló rendezvényt szervezni, ám ezzel együtt azt is szerette volna, ha a találkozó jótékony célokat szolgál. Így alakult ki az I. Makói Olasz Autós Találkozó ötlete, amelynek szervezése már nagyban folyik.

Az időpont június 22. lesz, a helyszín pedig a Zöld Ház a Maros-parton. Eddig mintegy 50 autós jelezte részvételét, ám sokan érdeklődnek rajtuk kívül is. Ők ezer-ezer forintot fizetnek belépőként, ám a találkozón voltaképpen önkéntes hozzájárulásokat várnak majd a vendégektől, amelyhez becsületkasszák lesznek kihelyezve.

A bevétel pedig jótékony célt szolgál majd, mondja Radics Georgina, azt ugyanis Budai Emíliának, egy 2 és fél éves apátfalvi rákos kislánynak (akinek szülei steril szobára gyűjtenek, hogy hazahozzák a kórházból), és Lipták Jánosnak, egy makói 18 éves mozgássérült fiúnak (akinek speciális széket és asztalt csináltatnak) ajánlják fel. A kislány számára emellett kupakokat is gyűjtenek.

A találkozó megszervezéséhez már most is rengeteg segítség érkezett, lesz például gyermekeknek szóló kézműves sátor, arcfestés, de rendőrségi bemutató és versenyek is, fellépőként pedig többek között Janicsek Rolandot sikerült megnyerni. Az autósok délelőtt egy felvonulást is tartanak majd a városban.

A szervezők folyamatosan várják a felajánlásokat, illetve természetesen azt szeretnék, ha minél többen részt vennének autósként és érdeklődőként is a találkozón, hiszen egyrészről jó programnak is ígérkezik, másrészről pedig a célja is nemes. A rendezvény szervezését portálunk is nyomon követi majd, illetve aki segíteni szeretne, bármilyen apró felajánlással is, annak megadjuk a szervezők elérhetőségét.