Az idén sportpark épül Apátfalván, felújítják az I. világháborús emlékművet, sportpályát építenek és Magyarcsanáddal közösen árvízi védvonalat fejlesztenek, 40 millióért pedig a helyi identitást és kohéziót is fejlesztik. A képen a sportcsarnok. Esőben-hóban is használják.

Szép év volt az előző a falufejlesztés szempontjából Apátfalván, hiszen 938 millió forintos költséggel elkészült, április 6-án átadták és azóta is maximálisan kihasznált faluházzal szemközt épült, nemzetközi futsalmérkőzések rendezésére is alkalmas sportcsarnok. De összesen 176 millió forintból a polgármesteri hivatal energetikai felújításával együtt befejeződött a másik négy épületen megkezdett hasonló munka is. Azaz energiatakarékos, illetve hőszigetelt lett a Dózsa György, a Maros és a Rákóczi utcai óvodaépület, valamint a sportpálya öltözője is. A sporttal kapcsolatos fejlesztések az idén is folytatódnak, 55 millió 998 ezer forintba kerül, és ezen a nyáron adják át a sportpályát – tudtuk meg Szekeres Ferenc polgármestertől.

De az apátfalvi közmunkások is részt vettek a bel- és csapadékvíz-elvezető hálózat építésében is a Kereszt, a Nagyköz és a Kossuth utcákban. Ez 113 ingatlan, mintegy 340 ember otthona előtt oldotta meg az esős időszakok problémáját. Az 56 millió forintos uniós támogatásból összesen 1281 folyóméternyi vízelvezető rendszer épült meg.

Szekeres Ferenc elmondta: az idei legnagyobb értékű beruházást a magyarcsanádi önkormányzattal közösen végzik: Még tavaly kezdődött me, mintegy másfél milliárd forintból, s várhatóan az idén ősszel fejeződik be a térségi árvízvédelmi védvonalak fejlesztése. Ez azt jelenti, hogy árvízkapu és mobil szivattyúállás épül a Sámson–Apátfalvi-főcsatornán, ráadásul az előbbihez szilárd utat is építenek, de 1 kilométer hossza kikotorják a csatorna torkolatát is.

Magyarcsanáddal még egy közös pályázaton összesen 40 millió forintot nyertek a helyi identitás és kohézió fejlesztésére. Ebből az összegből 26 milliót költenek majd el Apátfalván.

117 millió 647 ezer forintból fejlesztik (szintén Magyarcsanáddal közösen) a külterületi közutakat. De ebben az esztendőben újítják fel egy pályázatnak köszönhetően 4,6 millió forintból az apátfalvi I. világháborús emlékművet. 26 milliót nyertek rá, s tavaly megkezdődött és 2020-ig tart a „Gyermekeink a jövő” Humán Szolgáltatások Fejlesztése Csongrád megyében pályázaton.

Közösségi szolgáltatások fejlesztésére 13 milliót nyertek, ebben van benne a 9 kültéri sporteszköz: hasizom erősítő, hátizom erősítő, tolóckodó, három húzóckodó, függeszkedő létra, és kér fekvőtámaszozó telepítése.

És 25 milliót nyerte a helyi piac felújítására, fejlesztésére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest