Hamarosan megkezdődik a piac felújítása is, az összetartozást jelképezi majd a Csanád vezér téri székelykapu, szólóban is bizonyíthatnak a Forgatós táncosai Nyíregyházán, a JAG igazgatója szerint is hasznos a diákok külföldi nyelvtanulása – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Farkas Éva Erzsébet aláírta a szerződést a kivitelezővel, akinek május 31-re kell befejeznie a piaci beruházást. Megmaradnak az eddigi kedvezmények az árusoknak, és áremelés sem lesz – válaszolta kérdésünkre a polgármester.

A Konviktus előtti téren, az országzászló és a második világháborús emlékmű, illetve a Szent István-szobor között félúton kaphat majd helyet a székelykapu, amelyen makói és székely motívumok is megjelennek majd, május végére készülhet el.

Márciusban Nyíregyházára látogat a Forgatós Táncegyüttes: öt táncosuk párban, illetve szólóban is bemutatkozik A Kárpát-medencében élek szólótáncversenyen.

Bolyongások címmel nyílt kiállítása a Hagymaház Galériában Markos Anna fotográfusnak. A fiatal alkotó szerint a jó fényképezőgépen túl szükség van jó látásmódra is.

Elégették a kiszebábot a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében: a legkisebbek hangoskodással, zenével és jó kedvvel búcsúztak a hidegtől.

Közel egy éve nyílt meg Makón az ExitZone: jelenleg két szabadulószobából választhatnak a szabadulni vágyók. Nagy sikere van a turisták és a helyiek között is a programnak.

A miniszterelnök az évértékelőjén jelentette be, hogy középiskolai nyelvoktatás korszerűsítése érdekében a középiskolások kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehetnek részt. Martinuszné Korom Gabriella portálunknak elmondta, minden olyan lehetőség ami a nyelv használatára ösztönzi a gyerekeket, nagyon hasznos lehet.

Csirik László ambrózfalvi polgármester csöppet sem szerencsés idézete kavarta fel a kedélyeket a tegnap este, a Csanádalberti községházán rendezett a négy szomszédos település közös ülésén. A másfél órás, a személyeskedést sem mellőző vitát követően elfogadták a Csanádalberti Közös Önkormányzat idei költségvetését, majd Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros jelenlévő képviselői is elfogadták saját településeikét.

A mai napot pedig az Ivan & The Parazol dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest