Bár a falu járdái hetven százaléka a korábbi esztendőkben már megújult, az idén az önkormányzat folytatni kívánja a járdaprogramot. És 35 millióból az orvosi rendelőt is felújítanák. A képen: egészségszűrés a királyhegyesi rendelőben.

De persze nem egyedül ezek a fejlesztések várhatóak az idén a községben. Mint azt Horváth Lajos polgármestertől megtudtuk, nem csak a községháza modernizálásának befejezése van az idén napirendben, hiszen számos más fejlesztést is végeznek ebben az esztendőben a faluban

– A falu járdáin körülbelül 63 százalékát már felújítottuk, abból a 70 millió forintból, ami a tavalyi 100 milliós szabad felhasználású támogatásból maradt, a helyi óvoda melegítőkonyhájának 6 milliós felújítása, illetve a 4425. számú út belterületi szakasza új útburkolata építése után. Az idén folytatjuk a járdafelújításokat- mondta a polgármester. Tavaly újult meg , négy ütemben a járda a Jókai, a Kiss, a Dózsa György, a Kossuth és a Jókai utcákban, összesen 4,3 kilométer hosszan.

Horváth Lajos hozzátette: szeretnék felújítani körülbelül 35 millió forintból az orvosi rendelőt, a Magyar Falufejlesztési Program segítségével. Ez komplex felújítását jelentené az épületnek, s e a munkálatoknak csak egy része volna az épület energetikai felújítása.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest