A Romániából Magyarországra belépő kamionok a mai naptól a nagylaki elkerülőt kell, hogy használják, hiszen ideiglenesen forgalomba helyezték az elkerülőt, egy irányban. A teljes átadásra májusban kerülhet sor, amikor is mindkét irányban megnyílik az elkerülő, amelyen jelenleg is zajlanak még a munkálatok.

– Az M43-as megnyitásakor nyilvánvalóvá vált rövid időn belül, hogy a nagylaki átkelőhelyen kilépő forgalom olyan méreteket ölt, amely a falun keresztül vagy a 43-as főútvonalon keresztül sem kívánatos, hogy lebonyolításra kerüljön. Ezért az országgyűlési képviselőnk meghallgatta ezt a problémát Nagylak részéről, és támogatta, hogy elkerülő út épüljön – mondta el Locskai Zoltán.

Nagylak polgármestere csütörtök délelőtt a helyszínen arról tájékoztatta portálunkat, hogy a mai nappal ideiglenesen forgalomba helyezték az elkerülő utat egy irányban, így mostantól a Romániából Magyarországra belépő kamionoknak kötelező igénybe venniük az elkerülőt, azon kell eljutniuk az autópályára. A határátkelőn lévő körforgalomnak köszönhetően viszont továbbra is meg tudják majd közelíti a nagylaki benzinkutat, viszont onnantól Makó irányába a 20 tonna súly feletti járművek nem közlekedhetnek.

Az új elkerülő úton jelenleg is zajlanak munkálatok, a közvilágítás kiépítése zajlik, így egyelőre csak egy irányba vehették birtokba a kamionosok, de már ez is nagy segítség az érintett településeknek; Nagylaknak, Apátfalvának és Magyarcsanádnak.

–  Úgy hiszem mindhárom település polgármesterei és lakói várják már ezt a napot, hiszen már most, az egyirányú forgalomba helyezéssel is gyakorlatilag lefeleződik Magyarcsanád és Apátfalván keresztül menő járművek száma. Ez a számlálás szerint napi 300-500 kamiont jelent, egy irányból. Biztos vagyok benne, hogy ezt majd érzékelik Magyarcsanádon és Apátfalván is, májusban pedig gyakorlatilag lekerülnek a kamionok – emelte ki Locskai Zoltán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest