Térség Top

Nagylak idei fejlesztései

Az idén az elkerülő út átadása, illetve energetikai felújítása lesz a legnagyobb fejlesztés Nagylakon.

Az M43-as lehajtója és a régi nagylaki határátkelő közt lévő elkerülő út teljes egészében állami beruházás, s azt a célt szolgálja, hogy a régi nagylaki határátkelőre az autópályáról érkező kamionok ne a Nyárfa soron guruljanak végig – időnként 1-2 kilométeres torlódást okozva – hanem a falu Románia felőli oldalán épülő oldalán. Így nem zavarva a helyi közlekedést sem. Ezt  beruházó NIF Zrt. tájékoztatása szerint csütörtökön nyitják mg  forgalom előtt, de a májusi hivatalos átadóig, csak egy irányban, a sztráda felől haladhatnak a járműve majd a határállomás felé.

A másik fejlesztés a községháza energetikai felújítása, mely az épület hőszigetelése mellett napkollektor felszerelését és hőszivattyú üzembe helyezését is jelenti.

– Jelenleg gázzal fűtünk, így a hőszivattyú üzembe helyezését követően teljesen megváltozik a fűtés módja. A felújítással kapcsolatos közbeszerzési eljárás már lezajlott, a kivitelezővel hamarosan alá is írhatjuk a szerződést – mondta Locskai Zoltán polgármester.

A községháza energetikai felújítása 35 millió forintba kerül, ebből 5,5-7 millió forint önerőt a helyi önkormányzat biztosít, miután az épületben egy önkormányzat lakás is található, arra pedig nem lehet felhasználni a támogatást.