Színes Top

A szoba, ahonnan boldogan távoznak

Közel egy éve nyílt meg Makón az ExitZone: jelenleg két szabadulószobából választhatnak a szabadulni vágyók. Nagy sikere van a turisták és a helyiek között is a programnak.

Bárdos József, az ExitZone ügyvezetője családjával számos szabadulószobát kipróbált és megjárt már. Az egyik hazaút során merült fel az ötlet, hogy akár Makón is létrehozhatnának egy ilyen programlehetőséget. Így is lett: tavaly márciusban nyitotta meg a kapuit az ExitZone, hosszas tervezés után. József elmesélte, az elkészült szobákat családja és  barátai próbálták ki, mielőtt a nagyérdemű előtt megnyitottak.

Jelenleg két szoba közül választhatnak a kiszabadulni vágyók: mindkét pálya tematikája a misztikum köré épül. Az első évben az egyik szoba az „Elrabolva” nevet viselte, a másik szellemidézéssel, túlvilággal foglalkozik. Utóbbi megmaradt, azonban a nyomozós pályát a „Mágus tökéletes trükkje” váltotta le. A szobákból átlagosan 55-60 perc alatt kijutni. Sok turista érkezik az ExitZone-ba, főleg a Grand Hotel Gloriusból érkeznek a szabadulni vágyók.

A két szobán kívül a szabadban is várja a vendégeit az ExitZone: ugyanis néhány hónapja elindult az Exit által szervezett szabadtéri nyomozós játék „A Hestia – kézirat nyomában”. A játék során a csapatok egy izgalmas nyomozás keretei közt fedezhetik fel Makó belvárosának látnivalóit, szépségeit.

Az ExitZone ügyvezetője magánemberként a szabadulószobákat a történetek és a hangulat miatt kedveli, tulajdonosként pedig azért szereti, mivel jó látni a boldog arcokat, miután teljesítették a résztvevők a feladatokat.