Makó Top

A JAG igazgatója szerint is hasznos a diákok külföldi nyelvtanulása

A miniszterelnök az évértékelőjén jelentette be, hogy középiskolai nyelvoktatás korszerűsítése érdekében a középiskolások kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehetnek részt. Martinuszné Korom Gabriella portálunknak elmondta, minden olyan lehetőség ami  nyelv használatára ösztönzi a gyerekeket, nagyon hasznos lehet.

A 9. és a 11. év nyarán a középiskolások az állam költségén vehetnek részt a jövőben kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon. Erről beszélt Orbán Viktor az évértékelőjén, a program részleteiről pedig később Kásler Miklós tartott sajtótájékoztatót.

Az emberi erőforrás miniszter ekkor elmondta, a nyelvtanítás régi problémája a hazai közoktatásnak, és a felmérések, valamint a mindennapi tapasztalat is azt mutatják, hogy a magyar emberek a környező országokhoz képest is kevésbé beszélnek jól idegen nyelveken. A hamarosan bevezetendő kéthetes külföldi intenzív nyelvtanulási lehetőség viszont erőteljes lökést adhat a nyelvvizsga megszerzéséhez, és az idegen nyelv életszerű elsajátításához és használatához.

Ez a lehetőség évente mintegy 140 ezer diákot érint Magyarországon, a programra pedig az első évben 90 milliárd forintot különítenek el a költségvetésből.

A József Attila Gimnáziumban az élő idegen nyelvek közül az angolt, franciát és németet tanulják a diákok, és látható, hogy már az angol nyelvi lektor jelenléte is inspirálóan hat sokakra, tudtuk meg Martinuszné Korom Gabriellától, aki szerint mindenképpen hasznos lesz a tanulóknak ez a lehetőség.

– A nyelvtanárainkkal egyetértve úgy gondolom, minden olyan lehetőség ami  nyelv használatára ösztönzi a gyerekeket, nagyon hasznos lehet. Az utazás által kiváltott motiváció egész tanévben ösztönözheti őket a tanulásra. Ha ez ténylegesen mindenkinek lehetőséget biztosít, akkor közösen örülünk majd a családokkal és segítjük azt, hogy a lehető leghasznosabban teljen ez a nyelvtanulási szempontból  rövidnek tekinthető időszak is. – mondta el portálunknak az igazgató.