Hírek Makó Top

Vállalkozási alapismereteket adott át a Család és KarrierPont

Véget ért a Család és KarrierPont első képzése: a 20 órás oktatáson a résztvevők vállalkozási ismereteket sajátíthattak el. Az iroda még számos programot szervez a munka világába visszatérő szülők számára.

A Család és KarrierPont azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson azoknak a szülők számára, akik hosszas otthonlét – GYED, GYES után, vagy épp 25 év alatti pályakezdő fiataloknak – után visszatérhessenek a munka világába. A Család és KarrierPont nemcsak az anyáknak, hanem az apáknak is segít összeegyeztetni a karriert a családdal.

Az első képzésén a vállalkozások elindításával foglalkoztak a résztvevők, akik mindezt szakértőktől tanulhattak. Andrási Lilla projektmenedzser elmondta, az első oktatás is nagyon sikeres volt, így bíznak benne, hogy a további meghirdetett képzésekre is sokan jelentkeznek. A közeljövőben lesz angol-, szerb- és román nyelvű oktatás és informatikai alapképzés is.


Gyermekmegőrző is van a képzések alatt.

Kincses Tímea, a Coaching HKK Kft. szakmai vezetője és képzés koordinátora elárulta, a pályázat során a kötelező képzések munkavállalókat és a munkáltatókat célozzák meg: mind a két oldal olyan fontos tudnivalókat sajátíthattak el, amellyel megkönnyítik a munkába lépést.