Térség Top

Vidám ovis farsangot rendeztek Apátfalván

Közel hetven óvodás és szüleik, testvéreik, valamint támogatók vettek részt az Apátfalvi Bíbic Óvoda és Bölcsőde hétvégi, jótékonysági farsangi mulatságán. Huszonhat kisgyerek a saját jelmezében is felvonult.

Huszonnégy évvel ezelőtt rendeztek először ilyen jótékonysági farsangot, s ahogy eddig így az idén is az adományokból a gyerekek játékait és élményeit bővítik, az utóbbit kirándulással. Az idei alapítványi, jótékonysági bálat is a Bíbic Egységes Óvoda és is az Apátfalva Község Óvodásaiért Közhasznú Közalapítvány közös szervezésében rendezték. A bevételekből az ovis kapnak játékokat, udvari nagyméretű eszközöket és illetve kirándulásokat szerveznek nekik.

A faluházban rendezett farsangon a Bíbic óvoda mindhárom tagintézménye, azaz a Rákóczi utcai, a Maros utcai és a Dózsa utcai óvodák nagycsoportosai adtak rövid, táncos-zenés jelmezes műsort.

navigate_before
navigate_next

A résztvevő hetven kisgyerek, illetve szüleik, testvéreik, rokonaik, nem csak a műsorban gyönyörködhettek, de annak a huszonhat kisgyerek jelmezében is, akiket szüleik külön beneveztek a jelmezes felvonulásba. Minden résztvevő kisgyerek különböző ajándékokat kapott ajándékba.

A községi önkormányzat és az Apátfalvi Román Nemzetiségi Önkormányzat nagyobb összeggel támogatta a rendezvényt, illetve vállalkozók, nyugalmazott óvodai dolgozók és szülők tettek adományokat.