Hírek Külföld

Riasztó bűncselekménysorozat történt Németországban

Nincs vége az Ausztriát sújtó súlyos erőszakhullámnak, és Németországban is riasztó bűncselekménysorozat történt szombat este – írta az hirado.hu. A sajtó úgy számol, hogy vasárnapra virradóra legalább öt súlyos késelés történt – hangzott el az M1 Híradójában.

A Bild című újság „véres éjszakáról” beszélt, hiszen öt különböző német városban volt késes támadás. Kölnben vita közben egy vízipipa bár előtt késelt meg egy férfi egy másikat, aki életveszélyesen megsérült. A rendőrség az elkövetőt elfogta és letartóztatta.

Biciklivel tartott hazafelé

Lingenben, Alsó-Szászországban, egy 44 éves nőt – aki éppen biciklivel tartott hazafelé – támadott meg két fiatal férfi, és késsel súlyosan megsebesítették őt. A támadók elmenekültek a helyszínről.

Nürnbergben pedig hajnali öt óra körül egy 21 éves nőre váratlanul támadt rá egy férfi anélkül, hogy egyetlen szót is szólt volna hozzá, és késsel súlyosan megsebesítette. A férfi elmenekült a helyszínről, de a cipőjét hátrahagyta, a rendőrség később elfogta az elkövetőt, aki egy 25 éves iraki férfi.

Mülheimban, a Ruhr-vidéken, a belvárosban egy férfit támadott meg öt fiatalember, akik valószínűleg arab származásúak. Frankfurt am Main területén nyolcan támadtak rá egy férfire, akit kórházba szállítottak, nem emlékezett sem a támadóra, sem pedig a körülményekre. Később egy 19 éves férfi jelentkezett a rendőrségen, hogy jelen volt a támadás során, őt letartóztatták.

Ez Németországban a múlt éjszaka mérlege – közölte az M1 berlini tudósítója.

Túszejtéses áruházi rablás Ausztriában

A helyi sajtó szerint „vadnyugati jelenetek” játszódtak le Ausztriában, Bécstől nem messze, egy alig kétezres lélekszámú kistelepülés élelmiszerüzletében, ahol túszejtés és lövöldözés is történt szombat délután.

A késő délutáni órákban két férfi érkezett az üzletbe, akik pisztolyt rántottak, és túszul ejtették az üzlet négy dolgozóját, valamint az egyik vásárlót. Megkötözték őket és a páncélszekrény tartalmát követelték. Ezt követte a lövöldözés, nem sokkal később ugyanis megérkeztek a rendőrök.