Lezárult a Házasság hete, Makoveczi egyedisége teszi igazán értékké a könyvtárat, a hagyományokról szólt a Hagymaház családi délelőttje, poroltási technikát ismerhettek meg az önkéntes tűzoltók – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az örömteli és hosszú párkapcsolat titkait tárta fel Döbrentey Ildikó és Levente Péter tegnapi, Makón tartott előadásán. Személyes példájuk és átélt tapasztalataik foglalata a Házasság hete programsorozat záróeseménye volt a városban.

– Városunk a bibliotékával egy olyan szellemi rekreációs központtal gazdagodik, mely egyszerre modern és hagyományos, egyedi stílusjegyeket hordozó, világszínvonalú, magyar, s legfőképpen makói – a miénk! – írta közösségi oldalán a könyvtárbejárásról feltöltött posztjához Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Színes programok várták szombaton azokat, akik ellátogattak a Hagymaház családi délelőttjére, hiszen többek között farsangi álarckészítés és fánk kóstoló is várta a résztvevőket, de a Vuk című magyar rajfilmet is megtekinthették az érdeklődők, emellett pedig a tanyasi disznótor világát is felelevenítette a MENYÜKE.

Ahogy már korábban többször beszámoltunk róla, a földeáki és valkányi önkéntes tűzoltók közös pályázatban vesznek részt. Ennek köszönhetően számos olyan programot szerveznek, amelyeken mindkét település lánglovagjai fejlődhetnek.

Portálunkhoz eljutott dokumentumok szerint a Szegedi Törvényszék felszólította a Sándor Móricz Egyesületet a hiányzó beszámolók pótlására, majd mikor ennek sem tettek eleget, megbüntették őket. Az elnökváltás bejelentését is elrontották, így jogilag továbbra is Kiss Attiláé a tisztség, és ezzel együtt a felelősség is.

A mai napot pedig Gotye dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest