Idén is a Vállalkozók Bálján osztották ki a Best of Makó díjakat, amelyekkel a város a legjobb turisztikai vállalkozásait ismeri el. A polgármester megköszönte a cégvezetőknek a kemény munkát, mint mondta, Makó új sikertörténetéért a gratuláció elsősorban a vállalkozásokat illeti.

Már egy héttel a makói Vállalkozók bálja előtt elfogyott az összes jegy, számolt be róla az est elején a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke. Kozák Erika szerint ez azt is jelenti, hogy a cégvezetők hisznek az összefogásban, figyelik a szövetség programjait, és élnek is az általa kínált lehetőségekkel.

– Igény van a közösségben való gondolkodásra, szükség van az olyan kezdeményezésekre, ahol a vállalkozók bővíthetik szakmai tudásukat, megismerhetik egymást, tapasztalatot cserélhetnek, bővíthetik kapcsolati tőkéjüket. – mondta el köszöntőjében az elnök. Kozák Erika kiemelte, öröm számukra, hogy sok fiatal vállalkozó van Makón, akik munkavállalók foglalkoztatásával felvállalják azt a felelősséget, hogy javítsanak a társadalom helyzetén.

Idén első alkalommal, a korábbi díjak mellett kiosztották Az év vállalkozója elismerést, valamint Életműdíjat is, a megvásárolt jegyek árából pedig 200 ezer forinttal támogatták az Erzsébet-ház gyarapodását.

 

 

Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, Makó életében mindig is meghatározó szerepet töltöttek be a vállalkozások, elég ha csak arra gondolunk, 1890-ben Magyarország 12. legfejlettebb városa volt Makó. Trianon aztán sok mindent átírt, de a makóiak élni akarását, fennmaradását és fejlődését soha nem tudta megakasztani, tette hozzá. A polgármester szerint a város az elmúlt 6-8 évben éli ismét azt a gazdasági növekedést, amit 100 évvel ezelőtt. Erre a turizmust hozta fel példaként, amelyben a vendégéjszakák száma négyszeresére, míg a szálláshelyek száma ötszörösére nőtt az elmúlt években, a Hagymatikum bevétele pedig két és félszeresére.

 

 

– A költségvetésünk az elmúlt évekhez képest óriásit nőtt, tavaly még arról számolhattam be, hogy 3,2 milliárd forintból működik a város, február 6-án amikor most elfogadta a város képviselő testülete, 4,1 milliárdról döntöttünk. 1,8 milliárd forint az a keretösszeg, amit a makói vállalkozások adóforintjából ebbe került. Makó város fejlődését, lendületét, sikertörténetét a makói vállalkozóknak köszönheti, ezért a taps elsősorban önöknek szól. – köszönte meg a cégvezetők munkáját Farkas Éva Erzsébet.

Fiatal, lendületes várost szeretnénk, tette hozzá a polgármester, aki szerint ehhez nagyban hozzájárul a születések folyamatosan növekvő száma a városban. A vállalkozásoknak pedig nagy szerepe van abban, hogy a családokat Makón tudják tartani.

 

A Best Of Makó idei díjazottjai:

szálláshely kategória: Park-Lak Vendégház

vendéglátás kategória: Kugler Cukrászda

egyéb szolgáltatás kategória: HelloMi Bár

az Év vállalkozója: Vernyik Tibor (Makói Mozaik)

Életműdíj: id. Lenhard Béla

A Makó Híradó és a Rádió7 különdíjasai:

szálláshely kategória: Sarok Apartmanház

vendéglátás kategória: Burger Paradise

Givaudan-különdíj:

szálláshely kategória: Natura Apartman

 

A Best of Makó összes díjazottjával portálunkon külön anyagban foglalkozunk a közeljövőben, amelyben egy hosszabb interjú keretében ismerhetik meg az elismerésben részesült vállalkozásokat és cégvezetőket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest