A Makói Mozaik tulajdonosa kapta meg a Vállalkozók bálján az újonnan alapított Év Vállalkozója elismerést. Vernyik Tibor szerint, ha nincs szív a munkában, akkor az csak egy üzleti vállalkozás, és azt megérzik az ügyfelek is.

 

– A mai estén is elhangzott, hogy a Makói Mozaik „több, mint gondolná”? Mit jelent ez a szlogen?

– A legtöbb ember a Mozaikot az újsággal azonosítja, de mi emellett ajándéktárgyaktól kezdve, a névjegykártyákon, roll-upokon keresztül a plakátokig nagyon sok mindennel foglalkozunk. Ha valaki bejön hozzánk, kér valamit, biztosan teljesítjük neki. Ezért „több, mint gondolná”. Az újságot nagyon szeretjük, régóta megvan, de csak úgy lehet csinálni, ha előrehaladunk. Én minden vállalkozásnak csak ezt tudom mondani: csak előre.

– Az újság melletti szolgáltatások bővülése gazdasági kényszer volt, vagy inkább csak bele akartak vágni valami újba?

– Ez párhuzamosan ment, szépen lassan felfejlesztettük, nem gazdasági kérdés volt, adta magát a többi szolgáltatás. A vállalkozásoknak azért van egy kis „lustasága”, mi mindent megcsinálunk nekik. Vegyünk egy példát, indul egy új vállalkozás, rengeteg mindenre lesz szüksége. Mi tanácsokat adunk, névjegykártyát, szórólapot, hirdetést, mindent, amit el tud képzelni. Ezt már szinte természetesnek veszik, hogy hozzánk kell jönni, mert mi megcsinálunk mindent. Az ajándéktárgyakat, amiket készítünk, például pólókat, bögréket, az egy kihívás volt, szerettük, a szívünkből jött.

– Makón kívül merről vannak még megrendeléseik?

– A nagy cégek megkeresése kimondottan az újsághoz kötődik, hirdetnek nálunk régóta. Elsősorban Csongrád megyére összpontosítunk, vállalkozásokat, magánszemélyeket, önkormányzatokat is ellátunk, úgy döntöttünk, hogy ez a piac elég lesz. Jelenleg 13-an dolgozunk, ez nagyon jól működik.

– Ebben a piaci szegmensben mennyire fontos az új technológiák követése?

– Folyamatosan kell, mi is keressük és lessük, imádjuk a minél újabb technológiákat. Megyünk előre, inspirál, hogy minél több dolgot meg tudjunk csinálni. Én mindenkinek ezt ajánlom, ha nincs szív benne, akkor az csak egy üzleti vállalkozás. Ez meglátszik mindenkinél. Mi belerakunk mindent.

– Ez jelentheti azt a pluszt, ami új ügyfelek számára is vonzóvá teszi önöket?

– Igen. Nekünk mindenki valamilyen szinten a barátunk, úgy jönnek be a Mozaikba, hogy kellemes környezetben mindenkivel beszélgetünk egyéb, teljesen hétköznapi dolgokról is. Közben megcsináljuk a munkáikat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest