Mindenkinek arra van ideje, amire szánni szeretne: ez leginkább a testmozgásra igaz. Hiába fogadják meg sokan új évkor, hogy többet fognak sportolni és egészségesebben étkezni, a kezdeti lendület hamar elfogy.

Új év, új kezdet: sokan szeretik megfogadni azt az új esztendőben, hogy tesznek az egészségükért – a kezdeti lendület gyorsan elfogy. Wágner Ferenc, a Colosseum Gym tulajdonosa és személyi edzője elmondta, az első két hónap szezonális, ilyenkor vannak a legtöbben, illetve ez a mérvadó egész évre is.

– Ez a pár hónap döntő szerepet játszhat az egész évet nézve. Ilyenkor rekordszámú vendégeink vannak, több százan képesek megfordulni nálunk: újak, régiek, visszatérőek és olyanok is, akik még sosem sportoltak egész életükben, de egykori sportolók is újra kezdik ilyenkor a mozgást. Sokan kiesnek márciusban, de azt vettük észre, hogy augusztus körül is csökken a vendégek száma. Körülbelül a 60-70 százalékuk marad – fogalmazott a személyi edző.

A sportolni vágyók életkora vegyes: a tizenévesektől egészen a középkorúakig mindenki szívesen mozog, és közülük sokan maradnak, életkortól függetlenül. A személyi azt tudja javasolni azoknak, akik most szeretnének belevágni a sportba, hogy kis célokat tűzzenek ki.

– Sosem szabad úgy nekivágni, hogy „na, akkor én most kigyúrom magam”. Ez egy hosszú folyamat, vele jár az egészséges életmód is. De a legfontosabb, a kis célok elérése, mivel ha nagyok az elvárásaink, akkor belefásulunk, elveszítjük a sport örömét és abbahagyjuk a mozgást – mondta Feri.

Úgy véli, mindenkinek arra van ideje, amire szán: nem lehet kifogás az időhiány és a munka, egy óra mindenkinek beleférhet. A Colosseum Gym edzője és tulajdonosa jelenleg sportszakon tanul az egyetemen – ahol sok gyakorlati órája is van -, de még tanulás és munka mellett is edz és edzéseket is ad.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest