Makó Top

Makoveczi egyedisége teszi igazán értékké a könyvtárat

Városunk a bibliotékával egy olyan szellemi rekreációs központtal gazdagodik, mely egyszerre modern és hagyományos, egyedi stílusjegyeket hordozó, világszínvonalú, magyar, s legfőképpen makói – a miénk! – írta közösségi oldalán a könyvtárbejárásról feltöltött posztjához a polgármester.

Farkas Éva Erzsébet hozzátette: Makoveczi egyedisége teszi igazán értékké a makóiak számára az épületet. A könyvtárbejáráson megálmodójáról, szakmai útjáról, életfilozófiájáról és építkezési kulisszatitkokról is szó esett.

Mint kiderült, 640 mázsa rétegelt-ragasztott fát, 15 ezer darab téglát, 1300 köbméter betont, 26500 méter kábelt, 2000 négyzetméter üveget és 360 darab speciális világítótestet használtak fel az építkezés során a szakemberek.

– Nagy öröm számomra, hogy a jelenlévők tetszését is elnyerte városunk egyik legnagyobb kulturális beruházása, melyet Makó újjátelepülésének 320. évfordulója alkalmából 2019. május 14-én ünnepélyes keretek között adunk át. Együtt várostörténeti korszakot építhetünk! – zárja posztját a polgármester.