Hírek Top

Új világítást és megújult játszóteret is kap a Petőfi park

Számos fejlesztés veszi hamarosan kezdetét a Petőfi parkban: a 6-6,5 millió forintos beruházásból új parkolóhelyek is létesülnek a levéltár előtt, de a dísztó, a játszótér és a növényzet is megújul többek között, de új padok és kamerák is kihelyezésre kerülnek, illetve a világítótestek is cserélve lesznek.

– Tekintettel arra, hogy Makó város képviselő-testülete február hatodikán jóváhagyta a város 2019. évi költségvetését, ezáltal kialakultak azok a számok, költségkeretek, amelyek a nagy beruházások önereje mellett egyes választókerületek fejlesztését és felújítási lehetőségeit biztosítják – mondta el Kovács Sándor, aki ennek kapcsán kiemelte: a választókerületében is jelentős fejlesztések zajlanak majd, többek között a város “zöld szíve”, a Petőfi park is megújul.

Ennek részeként a növényzet, a játszótéri eszközök is megújulnak, új padok, szemetesek kerülnek kihelyezésre, illetve a közmunkaprogram keretében 25 virágosládát készítenek és helyeznek ki a József Attila utcában, szebbé téve az utcát és a Petőfi park környékét.

– Régi vesszőparipám, hogy a Petőfi parknak vissza kellene adnia a régi szépségét, a családoknak, a nemrég meghirdetett családtámogatási kormányprogramnak megfelelően. A jövőt illetően várhatóan egyre több kisgyerek fog születni, ezért a kisgyerekes családok egyre többet fogják látogatni többek között a Petőfi parkot is, és hogy minél jobban érezhessék magukat a megújított környezetben – emelte ki az önkormányzati képviselő.

Mint hozzátette: a játszótéri eszközök is felújításon esnek majd át, új homok kerül a homokozóba, emellett a dísztó is kitakarításra kerül, annak növényeit pótolják, illetve a szabadtéri kondipálya kitört eszközei, oszlopai is visszahelyezésre kerülnek, illetve további padok is kerülnek a parkba. A megújult játszótér gyermeknapra mindenképpen meg kell, hogy valósuljon –hangsúlyozta a képviselő.

Kiemelte továbbá: jelentős rongálások történtek az elmúlt években, így különös figyelmet szeretnének fordítani a jövőbeni ezekre, hogy ezt szemmel tudják tartani, ezért a park területén lévő kamerarendszert is megújítják, 2 új kamerát helyeznek ki, mintegy 600 ezer forintos költségkerettel.

A parkban megújulnak 4,5 millió forintos keretből a világítótestek is. A LED-es rendszerű világítótestek nemcsak jelentősebb fényerőt biztosítanak, de energiatakarékosak is – hívta fel a figyelmet a képviselő, hozzátéve: ezek átadása június hetedikén várható. Emellett az étteremtől a megújult levéltárig egy kisebb parkoló is kialakításra kerül, hogy a levéltárba látogatók le tudjanak parkolni.