Színes Térség Top

Óriás máglyán hamvadt el a magyarcsanádi kiszebáb

Egy egész ökröt is meg lehetett volna sütni a lángjainál, s a román kamionok vezetői dudálással üdvözölték a székely őrtüzet, pedig csak a magyarcsanádi télbúcsúztató kiszebáb égetésének voltak futó szemtanúi, ma este a Művelődési Ház és Könyvtár épülete előtt.

Közel húsz kisgyerek illetve felnőttek álltak neki ma nem sokkal sötétedés előtt, hogy egy-egy papírtányérból filctollakkal, ragasztóval, színes krepp papírokkal farsangi álarcot készítsenek. A kisebb gyerekek még a nyelvüket is kinyújtották, hogy az álarc minél ijesztőbb legyen, míg a nagyobbak komolyan vagy vidáman rajzoltak, fantáziájuk szerint. Nem maradt ki a télűzőből Farkas János polgármester sem, ugyanúgy rajzolt magának ő is álarcot, mint bárki más.

A rajzolás közben, érkezett meg az asszonynak öltöztetett, rajzolt arcú, fejkendős kiszebáb, a következő program főszereplője. Mielőtt azonban a színpadra léptették volna, a nyugdíjas klub tagjai által sütött fánkkal kínálták meg a résztvevőket, akik jó derültek a Megjött a szociális fánk!” szóviccen.

navigate_before
navigate_next

Sötétedés után a művelődési ház parkja a főút sarkánál épített óriás farakáshoz igyekezett mindenki, s ahogy a lángok egyre magasabbra csaptak, egyszerre megszólaltak a határ felé közlekedő román rendszámú kamionok dudái. Így üdvözölték a magyarcsanádi székely őrtűznek nézett lángokat.

A kiszebáb szalmával tömött teste viszonylag hamar el is hamvadt a magasra lobbanó lángok között.

A szervezők pedig bontottak, a máglya még nem égő oldalán. Ha nem tették volna, még szombat reggelre sem hamvadt volna el. A bontás közben a kíváncsi érdeklődő helybéliek körtánccal búcsúztatták el a telet.

A könyvtár moziban pedig ma este a Sose halunk meg című filmet vetítették.