776 millió 560 ezer forint Apátfalva idei költségvetése – döntött róla rendkívüli ülésén a helyi képviselő-testület. Az ülésen jóváhagyták a minibölcsőde és a három óvoda nyári zárva tartásának idejét és kiderült, hogy a jövő héten elkezdődik az I. világháborús emlékmű (Kiss Dániel fotóján) felújítása, melyre 4,6 milliót nyertek.

Négymillió-hatszázezer forintot kapott az apátfalvi önkormányzat, hogy felújítsa a község első világháborús emlékművét – derült ki a képviselő-testület rendkívüli ülésén. Az apátfalvi képviselők megtárgyalták és egyhangúlag elfogadták a község idei költségvetését, mely mérlegfőösszege: 776 millió 560 ezer forint. A bevétel és a kiadás összege megegyezik, hitel felvételét nem tervezik.

A legnagyobb kiadás a község működtetésére megy el. A TOP-os pályázatoknak köszönhetően az idén zajlik a piac fejlesztése, de tartozik az I. világháborús emlékmű felújítása, illetve befejezik a községháza és a sportpálya öltözője energetikai fejlesztését.

A testület azt is egyhangúlag fogadta el, hogy a Rákóczi utcai óvoda július 1. és július 26-a között legyen zárva és július 29-től várja ismét a gyerekeket, a Maros utcai óvoda június 3. és június 28-a között legyen zárva. Ide a gyerekeket július 1-jén várják a legközelebb, míg a Dózsa György utcai óvoda július 29. és augusztus 23-ig legyen zárva, Ide a gyerekeket augusztus 27-től várják újra.

A minibölcsőde a nyáron július 1. és július 26-ig legyen zárva. Ide július 29-étől várják meg ismét a gyerekeket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest