Hírek Makó Top

Illegális szemétlerakók felszámolására pályázik a város

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek a beadásról, 3 millió forintból 6 helyszínt tisztítanának meg. A támogatás száz százalékos, így a városnak ez nem kerülne semmibe.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium írta ki azt a pályázatot, amelyből az önkormányzat is szeretne forrást biztosítani az illegális hulladéklerakók felszámolására. Ez olyan területeken ad lehetőséget a szemét elszállíttatására, amelyek állami vagy önkormányzati kézben vannak. A képviselőtestület által elfogadott határozat szerint a város hat helyszínt szeretne megtisztítani, amelyek

a Türr utcán, a Királyhegyesi úton, a Szigeti utcán, a volt állatvásár téren, a Sarkantyú utcán és az Ószegedi úton vannak.

A 3 millió forint, amelyre pályázik az önkormányzat összesen 80 konténer hulladék elszállításának és befogadásának költségét fedezi, ami 320 m3. Nyertes pályázat esetén nem szükséges önerő, így ez a városnak semmibe nem kerülne, viszont jó sok szeméttől lehet megszabadulni.

Az önkormányzat saját forrásból is rengeteget, évente mintegy 10 millió forintot költ bel- és külterületen az illegális szemét eltakarítására, ám ha nem is a korábbi helyeken, de állandóan újratermelődik, és lehet mindent előröl kezdeni.