Egy újabb jelentős méretű ingatlannal gazdagodott 2018-ban az ellenzéki pártalapító vásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter unokatestvére. A független országgyűlési képviselő, már eddig is luxuslakással és magas színvonalú életmóddal büszkélkedhetett – írja a Magyar Hírlap.

Hadházy Ákos 2019-as vagyonnyilatkozata alapján tulajdonosa egy 5000 négyzetméteres fácánkerti szőlőbirtoknak, felerészben tulajdonol egy 160 négyzetméteres szekszárdi lakóházat. Ezek mellé 2018-ban vásárolt egy 140 négyzetméteres szekszárdi lakást, melynek felerészben a tulajdonosa (már korábban is volt egy 160 négyzetméteres lakása).

A luxushobbijairól ismert Hadházynak egyébként a repülőgép-vezetés a kedvelt időtöltése. A képviselő 2017-ben lízingelt egy Skoda Kodiaq személygépjárművet, valamint a retro autókat is kedvelheti, 2015-ben vásárolt egy Trabant kombit.

Az adatok szerint 1,1 millió forintos megtakarítása van, valamint 25 millió forintos tartozása. 2017-ben még csak 16,8 milliós tartozása volt, egy 140 négyzetméteres lakást azonban önmagában egy ekkora hitel sem indokolna. 50 százalékban tulajdonosa a Hadház-Vet Kft.-nek, aminek a nyereségéből szintén fifti-fifti részesedik. Azt nem tudtuk meg a nyilatkozatából, hogy tavaly mennyi volt ez a nyereség. Az ellenzéki pártalapító vásárhelyi polgármester, Márki-Zay Pétert unokatestvérének 2017-hez képest nőtt az adóssága, vagyis vagyonnyilatkozata alapján rohamosan szegényedik. Vajon miből fogja fenntartani luxushobbijait?

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest