Különleges könyvtárbejáráson vehettek részt ma délután azok, akik a hamarosan megnyíló új könyvtárba látogattak: Farkas Éva Erzsébet polgármester nemcsak az épületet, hanem annak kulisszatitkait is bemutatta, illetve szólt Makovecz örökségéről is.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a város új bibliotékájára, több turnusban mutatta be a polgármester az épület különböző részeit, többek között a képviselő-testület tagjai is megtekinthették a Makovecz-könyvtárat.

A résztvevők elsőként egy kiadványt vehettek kézbe a Makovecz Imre tervei alapján készülő könyvtárról, amelyben Makovecz Makójáról, az 1971 és 2016 működő József Attila Városi Könyvtárról, az új könyvtár építéséről, szolgáltatásairól és a környezet rehabilitációjáról is olvashattak, illetve tekinthettek meg fotókat, látványterveket.

A bejáráson a polgármester számos kulisszatitkot is elárult; többek között azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy a 2,66 milliárd forintból épülő háromszintes, 1840 négyzetméteres felnőtt- és gyermekkönyvtár építése során 640 mázsa fát használtak fel.

A könyvtárat bejárva olyan helyekre is betekinthettek a látogatók, mint az amúgy nem nyilvános raktár, illetve a leendő irodákba is betekinthettek, de a gyermekkönyvtári részt, a foglalkozó-, előadó- és számítógépes termet is megismerhették. A rendhagyó könyvtárbejárás végül a teraszon ért véget, ahonnan az egyelőre lefedett, restauráláson átesett Kavicson ülő lány szobra is megtekinthető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest