A beruházás sikeres befejezésére mintegy 1,5 milliárd forint plusz forrást kapott a kormánytól a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás. A kivitelezőnek 18 hónap alatt kell befejezze a projektet, amely a szigorított szabályoknak megfelelő vizet biztosít a települések lakosságának.

2013-ban kezdődött meg a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító program, amelyet azonban nem sikerült elfogadhatóan megvalósítani, a hálózatra bocsátás feltételei nem teljesültek a víz minősége a zárást követően nem felelt meg a szigorú szabályoknak, bakteriológiai szempontból a rendszer instabilnak bizonyult, olyan új tényezők merültek fel, ami többlet beruházást indokolt, számolt be róla Farkas Éva Erzsébet.

Makó polgármestere kiemelte, a társulás ezért először 559 millió, majd később 950 millió forint plusz forrást kapott a kormánytól, utóbbi esetében azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium feltételül szabta, hogy vizsgálják ki a kivitelező felelősségét. A vizsgálat felróható felelősséget nem állapított meg a vállalkozó részéről, mondta el a Farkas Éva Erzsébet, a garanciális költségek azonban továbbra is fennállnak.

A 11 település lakosságát érintő új beruházás tervezési, kivitelezési feladataira kiírt közbeszerzést a Keviép Kft. nyerte meg, amelynek 18 hónapja lesz arra, hogy befejezze a projektet, ez az időszak tartalmaz 2 hónap tervezési időt és 3 hónap próbaüzemet.

– Az ország egyik legszínvonalasabb szakemberei fognak mögöttünk állni és segíteni a munkánkat. Meg fogjuk keresni külön is az egyes polgármestereket, hogy az egyes településeken mikor kezdünk el dolgozni, ami fontos tényező, még akkor is, ha nagyrészt az ottani vízmű-telepeken folynak majd a munkák. Fogunk új kutat fúrni, rekonstrukciós munkát végezni, új vízvezetéket építeni. – mondta el a szerződés aláírásakor Sztermen Péter. A termelési igazgató-helyettes hozzátette: folyamatos tájékoztatást biztosítanak majd a munkálatok haladásáról az érintett települések polgármestereinek.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest