Színes Top

Koreai filmes táborban tanított Czibolya Kálmán

Czibolya Kálmán nemrég Koreában járt két tehetséges tanítványával, ahol nemcsak egy filmes táborban vettek részt, hanem lehetőségük volt interjút is készíteni a magyar-koreai kapcsolatról Dr. Csoma Mózes nagykövettel.

Januárban a koreai Andongban első alkalommal szervezték meg az Andongi Gyermek- és Ifjúsági Filmes Tábort, amelyre meghívást kapott Czibolya Kálmán is, az Asia Express megálmodója és Makói Videóműhely vezetője. Mint portálunknak elmesélte, a nemzetközi rendezvényen nyolc ország – Görögország, Németország, Spanyolország, Tajvan, Kína, Japán és Magyarország – vett részt, és a magyarokat a Makói Videóműhely képviselte Katona Márkkal és Győrfi Mónikával.

– A tábor célja az volt, hogy az öt nap alatt a nemzetközi résztvevőkkel és a koreai középiskolásokkal közösen készüljenek videós anyagok. Hatalmas megtiszteltetés ért, ugyanis kiemelt vendége voltam a fesztiválnak. Szokás szerint tanítottam is a jelenlévőknek: az öt nap alatt tartottam egy kis kameratechnikai, kamerakezelési órát, illetve nemzetközi csapatvezetőként dolgoztam együtt hét koreai diákkal, akikkel filmet is forgattam – fogalmazott Kálmán.

Lányok Tradícionális koreai viseletben a Hanbukban.
Szöul a Gyeokbokgung palota bejárata
Az első díjas nemzetközi csapat (balról első Győrfi Mónika, balról 3. katona Márk)
navigate_before
navigate_next

A Koreában töltött idő során nemcsak különleges kisfilmek készültek a tehetséges koreai és nemzetközi résztvevőkkel, hanem egy interjúra is sor került Dr. Csoma Mózes rendkívüli és meghatalmazott szöuli nagykövetével. Ahogy Kálmántól megtudtuk, az anyag a jubileumi diplomáciai kapcsolat alkalmából készült, amely Dél-Korea és Magyarország között jött létre három évtizede.

A Makói Videóműhely vezetője még idén biztos visszatér Dél-Koreába: tervben van egy háromhetes koreai munkával egybekötött túra, de az Asia Express is továbbrobog Makóról az ázsiai térségbe.

Fotók: Czibolya Kálmán.