Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Mintegy 507 milliót fordít a makói egészségügyre az önkormányzat, Böjte Csaba tartott előadást a Házasság Hetén a városban, nyárra készül el a maroslelei hűtőház, a mai napon folytatódik a tűzifa osztás Nagylakon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A képviselő-testület a legutóbbi testületi ülésen döntött Makó költségvetéséről. A 2019. évi tervezetet Farkas Éva Erzsébet biztonságosnak nevezte, amelyből ezzel együtt jelentősen fejlődni is fog a város.

A Házasság Hete programsorozat részeként hétfő este Makóra látogatott Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója A szerelem tanösvényről tartott előadást a Korona dísztermében, ahol teltház fogadta.

A környező települések nagy részéhez hasonlóan Magyarcsanád is rendelkezik térfigyelő kamerarendszerrel, amelynek komoly visszatartó ereje is van, mondja Farkas János polgármester. A rendőri jelenlét nőtt, a bűnözés pedig csökkent az utóbbi években, határmenti település lévén pedig itt is kiemelten foglalkoztatja a lakosokat a bevándorlás. 

1 milliárd 474 millió forint az idén Maroslele költségvetése, megkezdi annak tízmilliós hitelnek törlesztését a község, mely másfél milliárdos fejlesztést tett lehetővé – hangzott el a tegnap esti falugyűlésen, ahol az érdeklődők a kóbor kutyákra, a kátyús utakra és a bárki által használható futópálya hiányára panaszkodtak.

Évről évre kisebb összeget fordít szociális segélyre a magyarcsanádi önkormányzat. Az ok: egyre többen találnak munkát, s biztosítanak maguknak önálló jövedelmet a helybéliek.

Elkóborolt kutyát adtak vissza gazdájának a kiszombori határrendészek: a család nagyon boldog volt, hogy visszakapták Missyt.

A Jobbik makói elnöke valószínűleg megint bíróságon fogja megtámadni a megyei önkormányzatból való kizárását. Már korábban is arra hivatkozott, hogy szerinte nem minősül médiaszolgáltatónak, de érdekes módon amikor benyújtotta az önkormányzatnak a névhasználati kérelmet, akkor „média és marketing tevékenységre, valamint szolgáltatásra” hivatkozott. Most akkor hogy is van ez?

A mai napon folytatódik a tűzifaosztás Nagylakon, amelyben 37 család részesül.

A mai napot pedig egy igazi klasszikussal indítjuk!