Kiemelt hírek Makó Publicisztika

Újabb érdekességre bukkantunk Kiss Attila-ügyben

A Jobbik makói elnöke valószínűleg megint bíróságon fogja megtámadni a megyei önkormányzatból való kizárását. Már korábban is arra hivatkozott, hogy szerinte nem minősül médiaszolgáltatónak, de érdekes módon amikor benyújtotta az önkormányzatnak a névhasználati kérelmet, akkor „média és marketing tevékenységre, valamint szolgáltatásra” hivatkozott. Most akkor hogy is van ez?

Kezdünk már hozzászólni ahhoz, hogy a jobbikos alternatív valósággenerálás csodákra képes, mindent meg lehet magyarázni, meg az ellenkezőjét is. Néha azonban visszanyal a fagyi és az bizony ciki. Mint korábban beszámoltunk róla, igencsak kellemetlen perceket okozott Kiss Attilának, amikor bekerült a közbeszédbe, hogy ő az elnöke a Makói Csípőst is kiadó egyesületnek.

Nem sokkal ezután ugyanis vizsgálatot indított a Csongrád Megyei Önkormányzat, a törvény szerint ugyanis a médiaszolgáltatás, és az önkormányzati képviselőség összeférhetetlen egymással, a Jobbik jelenlegi makói elnöke pedig ezt a tisztségét nem jelentette/szüntette meg.

Tavaly decemberben annak rendje és módja szerint ki is pakolták emiatt a közgyűlésből, amit kicsit zokon vett, és meg sem állt a bíróságig. Állítása szerint ugyanis ő bizony nem minősül médiaszolgáltatónak, többek között például azért sem, mert ha ő ezt mondja, akkor úgy is van mert a Makói Csípős hírportál nem végzett gazdasági tevékenységet, ami a törvény szerint az egyik feltétele ennek.

Ezt ugyan pénzügyi beszámolók híján nem nagyon lehet tudni, igaz-e, de enélkül is olyan könnyű logikai bukfencet találni az okfejtésben, mint a kameráknak megtalálni Hadházy zokniján a lyukat. Az egyik legfőbb probléma ugyanis, hogy ha pánikszerűen beszélünk össze-vissza, annak rendszerint bukó a vége.

2016-ban, a Makói Csípős a „makói” névhasználatért fordult kérelemmel a városhoz. Megpróbáltuk fellelni ennek a dokumentumait, ami alig pár percig tartott. Az Ügyrendi és Pénzügyi bizottsági előterjesztései nyilvánosan (ha-ha) fellelhetőek a város honlapján. Például itt. Ebben meg ugye az áll, hogy:

A kérelmező tevékenységi köre a kérelem szerint média és marketing tevékenység, valamint szolgáltatás.

Ezt a kérelmet éppen Kiss Atilla nyújtotta be, mint a Sándor Móricz Egyesület elnöke. Nyilván lehet ezt magyarázni, meg így csavarni, úgy csavarni, nagyon kíváncsiak is vagyunk rá (nem).

De most tényleg, hogy a fenébe van az, hogy 2016-ban még valaki saját maga által bevallottan „média és marketing tevékenységet, valamint szolgáltatást” folytat (v.ö: médiaszolgáltató), majd két év múlva már azt állítja, hogy ugyan, dehogyis csináltunk mi ilyet. Miközben teljesen nyilvánvaló, hogy a kettő között semmi nem változott, a Makói Csípős folyamatosan működik azóta is.