Makó Top

Böjte Csaba: mindenki a maga útját a kedvese felé járja meg

A Házasság Hete programsorozat részeként hétfő este Makóra látogatott Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója A szerelem tanösvényről tartott előadást a Korona dísztermében, ahol teltház fogadta.

– A házasság olyan, mint a sízés; ha valaki a hegyről rosszul jön le, jó nagyot esik, összetöri magát, de abból nem azt a következtetést kell levonni, hogy milyen hülyeség a sízés, hogy buta volt, aki kitalálta, hanem azt kell meggondolni, az illető nem túl hamar kötött-e lécet a talpára, és a fekete pályára nem kellett volna talán rögtön rámenni? Mert önmagában a sízés egy csodálatos dolog, a repülés az ég és föld között, nagyon-nagyon izgalmas, de persze rá kell készülni. Ugyan ezt gondolom a házasságról is, az Isten drága ajándéka, ez egy csodálatos, szép dolog annak ellenére, hogy én cölibátusban élek, de rengeteg fiatalt készítettem fel a házasságra, illetve ezüst- és aranylakodalomra – osztotta meg a házasságról szóló gondolatait portálunkkal Böjte Csaba, biztatva erre a felkészülésre az embereket.

navigate_before
navigate_next

A szerzetes előadásában szólt A szerelem tanösvényről, amelyet Petőfi költészete ihletett, és amely a romantikáról szól, ami a szerelemhez szükséges.

– Biztatni fogom a jelenlévőket, hogy járják ezt az utat. Petőfi szép verséből erőt merítve, egy kis romantikával, jó kedvvel, derűvel, érzékkel, lelkiséggel, mindenki a maga útját a kedvese felé járja meg – emelte ki Böjte Csaba.

Az előadás mellett adományokat is gyűjtöttek a 25 éves Szent Ferenc Alapítvány számára, amely 83 településen működtet házat; köztük vannak nagyobbak is, például Déva, ahol 150 gyermek van, de van olyan is, ahol 10-12 gyermek van – tudtuk meg Böjte Csabától, aki elmondta: minden adomány jól jön számukra, főleg télen, mert nagyok a költségek. – Egy ilyen nagy családnál, több mint 2100 gyermekünk van, minden támogatás jól jön – fogalmazott a szerzetes.