Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

72 Galambos tanuló kapott szalagot, felvonulással és mulatozással űzték el a telet Makóról, kontrollert ragadtak a fiatalok a Ma-fi-a bajnokságán, tolvajbanda “dolgozott” tavaly nyáron Királyhegyesen, pénteken nyílhat a nagylaki elkerülő út – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola végzős tanulói is megkapták az utolsó évet jelentő szalagot. Idén 72 diákot búcsúztattak el a középiskolai bálon.

Ahogyan az előző években, idén is a mohácsi busókkal együtt űzték el a telet a makóiak: a Pulitzer kollégiumtól induló felvonulók a múzeum skanzenjében folytatták az ünnepi mulatozást, ahol a tánc, a csöröge, illetve a forró tea és a forralt bor sem maradt el, de a legkisebbeket kézműves foglalkozás is várta, ahol maszkokat készíthettek. A busók később Kiszomborra is ellátogattak, ahol egyikük rosszul lett, és a dohánybolt közelében „meghalt” a téltemetés során. A „halottat” nagy nevetések közben az egyik helyi lány egy csókkal élesztette újjá.

Dupla bajnokságot szervezett a Ma-fi-a az Ifjúsági Színtérben: szombat délután FIFA-ban és UFC-ben mérhették össze tudásukat Xbox-on a fiatalok. Bár inkább a fiúk ragadtak kontrollert, a lányok sem maradtak programok nélkül, hiszen Valentin napi ajándékokat készíthettek.

Négy férfi tavaly júniusban és júliusban több munkagépből több száz liternyi gázolajat, egy telephelyről pedig gyomirtó szereket lopott Királyhegyes külterületén. Az ügyüket most zárta le a makói rendőrkapitányság.

A legutóbbi információk szerint február 15-én pénteken ideiglenesen, majd májusban véglegesen is üzembe helyezhetik a nagylaki elkerülőutat. Három falu is élvezheti az előnyét.

Heti megfejtés: gyalázatos törvénytelenséget menteget a Jobbik – az új vásárhelyi rádióműsorban elhangzott: a vonatkozó törvény szerint egyértelmű, biztos és megalapozott Kiss Attila megyei képviselő összeférhetetlensége és méltatlansága, ezért felháborító és vérlázító, hogy pártja, a Jobbik igyekszik mentegetni az ügyet.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk!