Hírek Kék hírek Top

Makói és magyarcsanádi kötődése is van a felszámolt drogültetvényeknek

A rendőrség négy Csongrád megyei helyszínen számolt fel drogültetvényeket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Péter 41 éves szegedi lakos és társai ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi abban állapodott meg négy bűntársával, hogy lakóhelyeiken kannabisz növényt fognak termeszteni, az ő útmutatása alapján. Az ültetvények kialakításában, az ahhoz szükséges eszközök beszerzésében egymás segítségére voltak, így megyeszerte összesen négy helyszínen kezdték meg a termesztést.

A KR NNI munkatársai a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreivel közösen 2019. február 6-án a reggeli órákban összehangolt akciót tartottak. A három szegedi, egy makói és egy magyarcsanádi helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható öt férfit, és felszámoltak négy kábítószerültetvényt. A rendőrök összesen 196 tő kannabisz növényt, körülbelül 10 kilogramm – már leszüretelt és szárított – marihuánát, 7,5 millió forint készpénzt, két nagy értékű autót, valamint a termesztéshez és porciózáshoz szükséges eszközöket foglaltak le a különböző helyszíneken.

A KR NNI nyomozói K. Pétert és a 41 éves L. Mihály szegedi lakost jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt, három bűntársukat pedig bűnszövetségben elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök az öt férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

 

Forrás: police.hu