Térség Top

Boszorkánycsapat kísérte a busókat Földeákon

Nem mindennapi kíséretet kaptak a mohácsi busók ma délután a földeáki zajos télűzésen. Helyi boszorkánycsapattal vonultak fel, majd táncoltak a kiszebáb égetés után.

– Hoppá, egy boszorkány, jaj jön egy egész csapatnyi – sikongattak a kisebb lányok ma délután a földeáki Gyermekmosoly óvoda és az iskola közt, amikor megpillantották a főtér felől, nagy festett papírorral, kalappal és meglehetősen egyedi ruhában érkező vasorrú csapatot. Aki első pillantásra nem ismerte volna fel őket, a seprűk láttán az is ráébredt, hogy nem a földeáki kviddicscsapat tagjai, hanem a helyi boszik érkeztek meg.

A vidám boszorkányok erősítették a télűző mulatságra a faluba érkező mohácsi busókat, akik vezetésével szó szerint több mint százan indultak el a főutcán. A kereplővel felszerelkezett, a lányokat időnkét megölelgető, rémes álarcot és szarvakat viselő busóktól persze még a legkisebb gyerekek sem féltek. Az egyik álarcos hátán lógó kolompot a kisebb nagyobb kópé fiúk gyakran meg is rángatták.

navigate_before
navigate_next

A menetet útközben százak bámulták meg, s fényképezőgépekkel, videokamerákkal, és jellemzően mobiltelefonokkal meg is örökítve a nem mindennapi felvonulást.

– Május elsején annak idején te is a menetben voltál – vágta gyöngéden hátba az egyik botos bácsi a másikat, aki szintén elnevette magát. – Csak arra nem emlékszem, hogy én vittem a Marx képet vagy te – derült tovább a bácsi, mire a másik legyintett: – Már nem mindegy?

Közben a busók (és az előttük futó gyerekek a felvezető rendőrautót követve befordultak a művelődési ház mellé. Itt egy kis közös fényképezkedést követően meggyújtották a tüzet, belevetették a kiszebábot, s a perzselő lángok mellett táncra perdültek a boszorkányok.

A nagy tapsot aratott produkció után mindenkit vendégül láttak a Kavar a nagyi klub és a művelődési ház egy-egy minifánkra vagy egy-egy pohár teára/forralt borra.