Hírek Makó Top

A Juhász Gyula 57 tanulója viseli a mai naptól a szalagot

Péntek este a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola végzősei is megkapták az iskola végét jelző szalagot, a hagyományos keringők mellett meglepetés előadással tették még felejthetetlenebbé az estét.

Bár nagy hagyománya van a szalagavató báloknak, Kovács Tibornak, az intézmény igazgatójának ez volt az első igazgatóként. Mint portálunknak elárulta, sosem vett még részt a JUGYU szalagavatóján, de a főpróbára ellátogatott, ahol bepillanthatott az előkészületekbe, amik alapján biztosra vette, hogy remek hangulatú lesz maga a bál is.

navigate_before
navigate_next

– A szalagavató egy nagyon fontos mérföldkő a gimnáziumunk életében. Az első talán a három legfontosabb között, ezt követi a ballagás, ez a kettő kifelé megmutatja a világnak, hogy milyen összetartozó kis csapat van itt; pedagógusok, diákok egységében. A harmadik az érettségi, az már inkább befelé szól, az már sokkal verejtékesebb, sokkal izgalmasabb – fogalmazott az igazgató.

navigate_before
navigate_next

Az intézmény 349 diákja közül a mai napon 57-en kapták meg a végőzösöknek járó szalagot. A szalagtűzést követően a hagyományos keringőkre került sor, amelyeket Szilágyi Réka tanított be, illetve számos sláger, többek között Whitney Houston dalok is felcsendültek az esten, továbbá a Forgatós Táncegyüttes egy külön koreográfiával is készült a bál alkalmából. Végül a meglepetés produkció következett a végzősök és osztályfőnökeik előadásában, amellyel még felejthetetlenebbé tették az estét.