Makó Ország-világ Sport Top

Közel százötven fiatal sportoló küzdött meg a dobogóért

A mai napon folytatódott a grundbirkózó bajnokság az Erdei János Városi Sportcsarnokban: a második versenynapon az I., II., és III. korcsoportok résztvevői bizonyíthattak.

Több mint 30 éve, 1985-ben került megrendezésre az első grundbirkózó verseny Makón, azóta pedig minden évben várják a sportolókat, bár a kezdetekkor még kevesebb korcsoport képviselhette magát. Először csak klasszikusan az általános iskolás felsősöknek volt megrendezve, majd egyre lejjebb és feljebb mentek, tehát az alsó tagozatosaknak, majd pedig a középiskolásoknak is megszervezték. A második versenynapon az I., II. és III. korcsoportok tagjai bizonyíthattak a küzdőtéren. Összesen 142 nevezés érkezett, és mint Márton Imre portálunknak elmondta: nemcsak Makóról, hanem vidékről is érkeztek ifjú sportolók, a földeáki Návay iskola tanulói is részt vettek, a legnagyobb létszámmal pedig a Makói Szikszai képviseltette magát, akik számára kiváló lehetőség volt a verseny.

— A legkisebb korcsoportnak remek felkészülési mérkőzések is ezek, hiszen nemsokára így, hogy az országos grundbirkózó döntőbe is bejutottak ebben a korcsoportban csapatversenyben, így éles helyzetben, egy versenyen tudják kipróbálni magukat. Ez mindenképpen azt gondolom, hogy szerencsés és jóval többet ad, mint egy natúr edzés — fogalmazott a sportcsarnok igazgatója.

A verseny védnöke volt Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai elnöke és Bácsi Péter kétszeres világbajnok, a tavalyi év kötött fogású birkózója a Nemzeti Birkózó Szövetségnél. A sportág jeles képviselői az első versenynapon vettek részt, és mint Márton Imre kérdésünkre elárulta, pozitívan értékelték a Makón látott sportrendezvényt, köszönetüket és elismerésüket fejezték ki érte.