Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Felelős állattartásra ösztönöznék a lakosokat, idén sem változtatna Makó az üzlethelyiségek bérleti díjain, utánajártunk  a Hunyadi utcai történéseknek, turisztikai iroda nyílik Csanádpalotán – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

10 millió forintos pluszkeretről szavaz a mai napon a képviselő testület, amelyből egy négypontos programban ösztönöznék a lakosokat a felelős állattartásra. Az intézkedésre azért kerülne sor, mert visszatérő probléma a városban a kóbor ebek kérdése.

Utoljára 2013-ban emelt a város a nem lakáscélú ingatlanok bérleti díjain, a képviselők elé kerülő határozati javaslat azonban 2019-ben is megtartaná a korábbi árakat. Ha megszavazzák, marad a 20 százalékos bérleti díjcsökkentés is.

Hétfő reggel váratlanul ellepte a rendőrség a Hunyadi utcát Makón, az ügyről hivatalos tájékoztatásként mindössze annyit közöltek, hogy egy személyt biztonsági intézkedéssel kórházba szállítottak. Utánajártunk, és egészen elképesztő történetre bukkantunk, ami ráadásul nem is előzmény nélküli.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt a volt szocialista politikus, Czeglédy Csaba és 20 társa ellen. A vád szerint több mint 6 milliárd forint adót csaltak el, ennek egy részét a makói (majd szegedi) Kopernikusz Iskolaszövetkezeten keresztül.

Egy helyi népkonyha kialakításához kérte a kiszombori önkormányzat beleegyezését és némi segítségét, a gyulai Gordiusz Alapítvány. Az idősek otthonába tervezett egytál étel osztásának zöld utat adtak a képviselők.

Egy pályázatnak köszönhetően turisztikai irodát létesítenek Csanádpalotán. A helyszín már megvan: a városi könyvtárban kap helyet az információs központ.

Megszűnt a Nagylak Futball Club – ezt maga Trembeczky Károly, a Nagylak FC tulajdonosa és korábbi elnöke jelentette be a legutóbbi nagylaki testületi ülésen.

A mai napot pedig az Under Pressure-el indítjuk!